Ovo je 5 tipova zaposlenika koje njihovi šefovi i kolege ne podnose

posao, šefica ureda, lijek, penis, snovi, šefica ureda, stres, šefica ureda, prijateljstvo, posao, konkurs, biseri, prijava, šefica ureda, posao, radno mjesto, šefovi, kolege, posao, šefovi, navike, otkaz, posao, posao, sreća, plata, državni službenik , posao, šefovi, posao, utjecaj, Muškarci i žene, anketa, kašnjenje navika

Na radnom mjestu susrećemo se s mnogim tipovima zaposlenika, odnosno kolega, a među njima ima i onih kojima je ipak malo teže surađivati i može se reći – zamaraju ostale suradnike.

Magazin Inc izdvaja pet tipova zaposlenika koje šefovi 'mrze', što vjerojatno vrijedi i za ostale kolege u uredu:

Oni koji ne poštuju tuđe vrijeme

Uvijek kasne i često odlaze ranije. Ako sastanak počinje u 9 ujutro, oni vjerojatno stižu u 9:15. U pravilu rade dobar posao, ali svi moraju čekati na njih. Ponekad je uistinu riječ o ljudima koji nemaju osjećaj za vrijeme, ali ponekad o čistoj nepristojnosti.

Plačljivko

Iz nekog razloga ovi zaposlenici su ponašaju kao djeca. U svemu vide nepravdu i to će svakome dati do znanja. Također, uvijek se žale kako im je plaća premala (makar im je u skladu s tržištem).

Lijenčina

Ovaj tip zaposlenika nikad ne završava posao, uvijek kasni s rokovima i prebacuje obveze na druge kolege. Inc. navodi kako je takvom zaposleniku uglavnom najbolje dati – otkaz.

Društveno neprilagođeni genij

On je pametan, dobro radi, ali vam je neugodno u njegovoj blizini jer mu nedostaje društvenih manira i često kaže ili radi neprikladne stvari. U stereotipnom smislu riječ je o osobi koja ne razmišlja previše o higijeni niti o osnovnim pravilima odijevanja. Međutim, u poslovima koji ne zahtijevaju komunikaciju 'licem u lice' obično su među najboljima.

Onaj koji stalno traži pažnju

Ovaj tip zaposlenika uvijek traži pozitivne odgovore i ne podnosi kritiku. Očekuje unaprijeđenje u kratkom roku i nije mu jasno zašto do toga nije došlo. Želi priznanje za svaku sitnicu koju napravi. Ponekad reagira emotivno i u suzama. Takvom zaposleniku je potrebno dati do znanja da dobro radi svoj posao, ali da ne može očekivati priznanja za svakodneve rutinske poslove.