Ove jutarnje navike možda su glavni krivac zbog kojeg se stalno debljate

navike, loše navike, jutarnje navike
Konkretno, vaše jutarnje navike imaju značajan utjecaj i na nakupljanje neželjenih kilograma, a da toga niste ni svjesni, prenosi index.hr. Evo o čemu je riječ:

1. Preskačete doručak

No osim potpunog preskakanja doručka, loše je i ako jedete poput ptičice. Naime, prehrana koja uključuje obilni doručak i laganu večeru pomoći će vam u postizanju i održavanju idealne težine. Objašnjenje se skriva u činjenici da naš metabolizam nije jednako brz u različitim periodima dana.

2. Ne pijete vodu nakon buđenja

Čaša vode nakon buđenja ubrzat će metabolizam i smanjiti rizik od gomilanja masti, a tako ćete se i lakše riješiti toksina.

3. Izbjegavate sunce

Ne govorimo o boravku na suncu kada vani vladaju gotovo saharske temperature. No Sunčeva svjetlost pomaže sagorjeti kalorije i masno tkivo. Istraživači sa Sveučilišta Alberta u Edmontonu u Kanadi dokazali su da se količina lipida smanjuje kad je izložena Sunčevoj svjetlosti. Odlično, zar ne?

4. Ne vježbate ujutro

Osim što ćete vježbanjem (u bilo koje doba dana) potrošiti kalorije i ubrzati metabolizam, jutarnje vježbanje može vam pomoći smanjiti apetit. Naime, istraživanje profesorice Emme Stevenson pokazalo je da ljudi koji ujutro vježbaju tijekom dana manje jedu.

5. Odmah nakon buđenja čitate vijesti

Možda o tome niste tako razmišljali, ali vijesti poput onih iz crne kronike izazivaju stres, a on pak dokazano dovodi do gomilanja masnih stanica u tijelu.