Pogledajte što je to što vas čini nesretnim i promijenite to već danas!

napredujem, navike, sreća, nesreća, osobe
Unsplash

Svi mi se sasvim sigurno ponekad prepustimo rutini i svakodnevici i tako dođemo u zamku da mahinalno ponavljamo radnje koje nas zapravo unesrećuju.

Imamo jedan život i doista nemamo vremena za stvari koje nas ne unapređuju i ne čine boljim i sretnijim verzijama sebe.

Zato sam odlučila s vama ih analizirati i nekako ih nadmudriti i izbaciti iz svog života.

U nastavku pogledajte koji su to glavni uzročnici lošeg raspoloženja.

  • 1. Zamjena dugoročne sreće, kratkotrajnom 

Ovo bih jednostavno mogla opisati jednom riječju, a zovemo je ODGAĐANJE. Odgađanje je najveća zamka s kojom se svakodnevno susrećemo. Kreće od sitnica i nečujno ulazi u naše živote, ali ima velike i značajne posljedice. Svi mi duboko u sebi znamo što je dobro za nas, ali zbog neke velike želje za odgađanjem skrećemo s pravog puta. Svi znamo da je bolje odmah poslije jela oprati sude, ali kauč je tako primamljiv. Onda se dogodi prepun sudoper. Tako nam je sa svim aspektima života.

  1. 2. Gubljenje vremena na površne aktivnosti

Gledanje TV-a satima sasvim sigurno neće pozitivno utjecati na naš život. Često osjećamo da nam tijelo traži to besciljno ležanje, ali kada biste umjesto toga otišli na trčanje, prvi dan mislili bi da ste trebali ostati na kauču, ali već drugi, treći, shvatit ćete koliko se bolje i sretnije osjećate kada donosite odluke koje su istinski dobre za vas.


  1. 3. Toksični ljudi

Da, osoba na koju ste prvu pomislili kada ste pročitali ovaj naslov je osoba koja vam je vrlo vjerojatno suvišna u životu. Da, znam i da ta osoba nije uvijek loša, ali nitko nije... To nije razlog da vas netko svakodnevno obasipa lošom energijom. Zapamtite, niti jedan dan svog života nećete ponoviti. Želite li ga doista potratiti na toksične ljude? Ja definitivno ne želim. :)


  1. 4. Uvjerenje da je sreća cilj

Ovo je zamka u koju upadaju i oni najsretniji. Tako lako se prepustimo zamišljanju da ćemo biti sretniji kada napravimo kuću, odemo na putovanje, kupimo auto, ali kada se te "velike" stvari dogode, ostaje vam praznina jer nije onako dobro kao što ste se nadali, zar ne? Taj fenomen me oduvijek fascinirao. Znala sam mjesecima maštati o nekoj stvari i nikad nije bila dobra koliko sam mislila da će biti. Ljepota i život je u svakodnevici. Prepustite im se...


  1. 5. Previše kompromisa

Mnogi od nas, često su skloni praviti ustupke i kompromise zbog prividnog mira. Taj prividni mir će kad tad isplivati na površinu i koštat će vas mnogo više. Sve emocije koje potisnemo, okrenu se protiv nas i zato se događaju situacije kada eksplodirate i svi se pitaju što vam se dogodilo. Vi tada niste eksplodirali jer ste ljuti na drugu osobu, nego ste ljuti na osobu koju svaki dan gledate u ogledalu. Ljuti ste jer niste slušali i voljeli sebe. Zato, kompromisi da, ali u pravoj mjeri.

Nadam se da će vam ovaj članak pomoći da posvijestite sebi navike koje nosite, a koje vas ne usrećuju jer sreća treba biti najveći cilj svih vaših nastojanja.

Kada ste vi sretni, bit će sretni i svi oko vas, a oni koji su nesretni, to će i ostati sve dok sami ne odluče drugačije. Vi možete pomoći isključivo sebi. Pomalo okrutno, ali jedino istinito...