Novosti vezane za Električne automobile

Ovo je bilo zanimljivo doba za živjeti za one koje je zanimao napredak i koji su voljeli pratiti inovacije unutar znanosti i tehnologije. Proces koji je započeo prije više od stoljeća nastavlja se i danas.

Mnogo više znamo i eksponencijalno s time, povećava se broj otkrića. Doista uzbudljiv period.

No ono o čemu ćemo pričati je zapravo nešto što nije uopće produkt ovog novog poleta koji smo zadobili u 21.st. Automobili koji su se pokretali ne električnu energiju niknuli su gotovo istodobno sa onima koji su bili pokretani fosilnim gorivima. Zanimljivo, jednostavno su nestali sa scene. 1859. bila je godina kada je otkriven prvi izvor nafte. Prvi automobili sa benzinskim motorom nastaju već 20-ak godina, nakon toga i zadržali su se kao predominanto sredstvo transporta sve do danas.

U svjetlu novih saznanja o sve manjoj raspoloživoj količini fosilnih gooriva koja bi svijet, u potpunosti organiziran oko nje, mogla baciti na koljena, čini se da električni automobili napokon dobivaju svoju priliku da zasjaju. Čak i ako neki prroizvođači još nemaju u potpunosti električne modele, mnogi su se bacili u proizvodnju hibridnih modela.

U potpunosti, električni auto superiorniji je u mnogim stvarima od onoga kojeg pokreće benzin. Jedina razlika je u eksplozivnoj snazi pokretanja. Recimo maksimalna brzina većine u potpunosti električnih auta ne prelazi 80 ili 90 km/h, što je sasvim u redu. Koliko često doista prelazimo troznemenkastu brojku na mjeraču brzine?

Vrijeme punjenja električnog automobila bilo bi oko 4 sata i s njime biste se lagodno mogli voziti čitav dan. U sebi ima dovoljno enrgije za 70, 80 kilometara nesmetane vožnje. Kako je auto industrija spora u doba krize, mnogi korisnici električnih automobila odlučili su se za prenamjenu svojih starih vozila sa benzinskim i dizel motorima.

Sada se ovo čini kao zabavna inovacija, no realnost je takva da će električni automobili uskoro postati jedina alternativa iako su neki drugi koncepti također u razvoju, no o tome više sljedeći put.

Izvor : ekologija.com