FOTO  U Zvirovićima održani peti susreti djece s posebnim potrebama

Zvirovići, djeca s posebnim potrebama, djeca sa posebnim potrebama
Oko 40 mališana svoju kreativnost iskazalo pred brojnom publikom u sportskoj dvorani talijanskih humanitarnih organizacija Nuovi Orizzonti i Regina della Pace u Zvirovićima kod Međugorja koja po petu godinu za redom organizira ove susrete.

Predsjednik organizacijskog odbora i navedenih udruga, Jakov Šimović je naglasio kako su se ovogodišnjoj organizaciji susreta pridružile i ostale humanitarne organizacije za djecu sa poteškoćama u razvoju, što je od velikog značaja za tu populaciju.

U početku su ovi susreti kako Šimović pojašnjava bili vezani za božićne i novogodišnje blagdane, ali kako svaka organizacija ima svoje interne aktivnosti, odlučeno je da se održava početkom godine, kako bi bilo što više sudionika sa istim ciljem, a to je afirmacija djece s posebnim potrebama uz zajedničko druženje u veselom duhu.

„Ove godine pored organizacija Nuovi Orizzonti i Regina della pace u programu su sudjelovale humanitarne organizacije iz Čapljine Betlehem i Cvijet, te Duga iz Ljubuškog, a vjerujem kako će se naredne godine pridružiti još veći broj organizacija, jer vjerujem da će ovo druženje na početku godine biti tradicija u Hercegovini, kazao je Šimović.

Da se radi o veoma značajnom druženju svjedočila je sama atmosfera i radost na licima sudionika u ovoj manifestaciji ali i njihovih roditelja i pratitelja koji su uživali u djelima svojih kreativaca.

Nakon koncerta svim sudionicima uručeni su prigodni pokloni, a potom je organiziran zajednički ručak za sve sudionike, prilikom čega se razgovaralo o problemima s kojim se susreću djeca s posebnim potrebama.

„Cilj ovog susreta je afirmiranje djece s posebnim potrebama i skretanje pažnje na ovu populaciju koja zaista zaslužuje puno više pažnje šire javnosti", poručio je Šimović.