HUMANITARNA AKCIJA U LJUBUŠKOM Pomozite kupiti bicikl za djecu s posebnim potrebama

Humanitarna biciklistička utrka u Ljubuškom
Biciklistički klub Ljubuški

U nedjelju 8. listopada, stanovnici i ljubitelji biciklizma u Ljubuškom imaju poseban razlog za uzbuđenje jer će se održati 10. po redu Ljubuška biciklijada. Ova manifestacija postala je prava tradicija u ovom predivnom hercegovačkom gradu, a ove godine ima posebno emocionalan i humanitaran karakter.

Biciklističko putovanje s posebnom svrhom

Ljubitelji biciklizma svih dobnih skupina ponovno će se okupiti kako bi zajedno proveli dan u prirodi, vozeći se prekrasnim stazama. Dakle, bez obzira jeste li profesionalni biciklist ili tek povremeni rekreativac, ovaj događaj nudi nešto za svakoga.

Humanitarna biciklistička utrka u Ljubuškom

Start je predviđen iza zgrade Gradske uprave, a trasa vodi preko Bajera do slapova Koćuše. Nakon kratkog odmora i uživanja u prirodnim ljepotama, biciklisti će se vratiti prema Ljubuškom na standardnu okrepu za sve sudionike.

Važno je naglasiti da ova jubilarna biciklijada ima posebnu svrhu - posvećena je djeci s poteškoćama u razvoju. Organizatori su odlučili iskoristiti ovu priliku kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

Tombola s velikim srcem

Jedan od glavnih naglasaka ovogodišnjeg događaja je velika tombola koja će se održati za sve sudionike biciklijade, ali i za sve prisutne ljude velikog srca.  No, važno je naglasiti da se ne radi o običnoj igri na sreću, baš naprotiv ova tombola ima dublje značenje i cilj - pomoći djeci s posebnim potrebama. S obiljem darova i poklona koje su osigurali sponzori, očekuje se da će većina biciklista i posjetitelja ponijeti nešto korisno ili zabavno kući.

Humanitarna biciklistička utrka u Ljubuškom

„Svakih 5 km koje simbolično predstavljaju „ulaznicu“ za sudjelovanje u tomboli idu u fond za nabavku posebne vrste bicikla za djecu s posebnim potrebama“ poručili su iz biciklističkog kuba za Hercegovina.info. U suradnji sa Rehabilitacijskim centrom za osobe s teškoćama Ljubuški i Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama "Duga" Ljubuški, sredstva prikupljena tijekom tombole bit će namijenjena za ovu nesvakidašnju svrhu.

„Bicikl će dobro doći kao dio rehabilitacije i zabave za djecu  i odrasle s OSI. Posebnost je u tome što je baš ciljano rađeno za djecu s OSI. Pozdravljamo i podržavamo ovakve akcije“, poručili su iz Udruge roditelja djece s posebnim potrebama "Duga" Ljubuški.

Nabavka ovakve vrste bicikala predstavlja velik izazov budući da njegova cijena iznosi oko 2500€. Međutim, zajedničkim naporima i podrškom sudionika biciklijade, ali i svih građana Ljubuškog, ova želja može vrlo lako postati stvarnost za mnoge obitelji i njihovu djecu s posebnim potrebama.

Pridružite se i podržite ovu humanitarnu akciju

Pozivamo sve ljude velikog srca da se pridruže ovoj tradicionalnoj Ljubuškoj biciklijadi i podrže ovu humanitarnu akciju. Svaka Vaša pa i najmanja donacije može napraviti veliku razliku u životima djece kojima je podrška prijeko potrebna. Ovo nije samo sportski događaj nego prilika da zajedno promijenimo živote i širimo ljubav. Ne propustite priliku biti dio ovog posebnog događaja. Vidimo se u nedjelju!