Rodili se na isti dan, vjenčali unatoč zabrani roditelja, ona je umrla 16. srpnja a on dan kasnije

Rođeni istog dana, 31. prosinca 1918. godine, Helen i Les bili su dvoje zaljubljenih tinejdžera čija je ljubav prerasla u nerazdvojnih 75 godina braka, piše Press Telegram.

"Moja je majka često govorila da ne želi vidjeti oca kako umire, a on bez nje nije htio živjeti", rekao je njihov najmlađi sin Daniel.

Njih su se dvoje upoznali u srednjoj školi Huntington Park te zajedno pobjegli 1937. i vjenčali se protiv volje roditelja. Helen je dijete iz radničke klase, a Lesova je obitelj bila imućnija, stoga su obje obitelji smatrale kako taj brak neće moći opstati.

No, oni su znali da hoće.

Preselili su se u Long Beach 1963.; ona je bila kućanica koja je ponekad bavila kupoprodajom zemljišta, a Les je imao foto-studio u kojem je radio kao fotograf za mornaricu.

Iako su rođeni istog dana, Brownovi su bili prilično različite osobe. Njihovi sinovi tvrde kako je Helen bila veoma stroga, a otac ležerniji. Bili su Jehovini svjedoci, a vjera je, kažu sinovi, ojačala njihovu ljubav.

Helen je oboljela od raka želuca, a Les od Parkinsonove bolesti. Njihova je bezuvjetna ljubav potrajala do samog kraja: ona je umrla 16. srpnja, a njen suprug samo jedan dan nakon nje.