Evo kako ukloniti mrlju sa sofe od kave, vina, ulja ili soka!

čišćenje pećnice, prirodno sredstvo, čišćenje, proljetno čišćenje, savjeti, sredstva za čišćenje, mrlje, žaluzine, čišćenje, trikovi, čišćenje pećnice, čišćenje, savjeti

Danas ćemo vam pokazati kako brzo ukloniti mrlju sa sofe. Ova mješavina koju možete sami napraviti dok gledate omiljenu seriju učinkovitija je od bilo kojeg dostupnog sredstva za čišćenje u trgovinama! Jednostavno poprskajte sredstvo izravno na mrlju, a rezultat ćete vidjeti u svega nekoliko sekundi. I što je najbolje, funkcionira na svim vrstama tkanina - koži, mikrovlaknima, vuni, pamuku ...

Vino, krv, sok, ulje, kava i nečistoće kućnih ljubimaca više vam neće zadavati glavobolje!

Osim toga, pravovremena reakcija je ključna. S prolaskom vremena nastala mrlja samo sve dublje prodire u tkaninu i postaje sve teže ukloniti ju s površine.

Nadalje, odabir prave konstrukcije sofe i presvlake važan je za sprječavanje budućih mrlja. Danas je na tržištu moguće pronaći meke tkanine koje su izdržive i lako se čiste. Kad kupujete jastuke pripazite mogu li se jastučnice skinuti, oprati ili zamijeniti po potrebi.

S mrljama budite nježni, ali uporni. Provjerena metoda za borbu s mrljama počinje upijanjem viška prolivene tekućine. Poslužite se čistom krpom što prije moguće kako bi se što manja količina upila u tkaninu. Potom vlažnom krpom na kojoj ima i malo blagog deterdženta za pranje posuđa kontinuirano tapkajte po mrlji. Nemojte trljati jer ćete tako samo dodatno proširiti mrlju po tkanini. Ako je mrlja tvrdokorna, pomiješajte sodu bikarbonu i vodu kako biste oblikovali pastu te pustite da nekoliko minuta stoji na mrlji. Ako je mrlja još uvijek prisutna i nakon tretmana s pastom od sode, pokušajte s jačim sredstvima poput alkoholnog octa ili čak votke.

U slučaju da niste uspjeli očistiti mrlju zato što niste pravovremeno reagirali, potražite stručnu pomoć osoblja u kemijskoj čistionici ili zamijenite presvlaku.

jutarnji.hr