Nevjerojatno: Zaspala na šest mjeseci - propustila rođendan, Božić i Novu godinu!

Pred njom su bili najbolji dani njena života - prvi dani fakulteta, nova poznanstva, zanimljiva druženja te ljubavna romansa s novim dečkom.

No, onda je Bethany-Rose Goodier jedne noći zaspala i nije se probudila sljedećih šest mjeseci. Doslovno je prespavala svoj 17. rođendan, Božić, Novu godinu, ali i brojna predavanja, zbog čega je pala godinu, piše britanski Mirror.

Bethany-Rose naime boluje od rijetkog poremećaja, takozvanog Kleine-Levin sindroma, koji pretežito pogađa muškarce (70%). Odlikuje se ponovljenim razdobljima prekomjernog spavanja (do 20 sati dnevno). Simptomi se javljaju kao "epizoda" i obično traju nekoliko dana do nekoliko tjedana.

Ostao uz nju

Njena obitelj i 16-godišnji dečko Adam Rowe ostali su uz nju cijelo vrijeme. Naime, iako su bili u vezi tek tri mjeseca kada je u studenom prošle godine Bethany jednostavno zaspala, Adam ju je vjerno čekao pola godine.

- Bez obzira koliko sam bio uznemiren ili prestrašen, ostao sam uz nju, nadajući se da će se jednom probuditi i vratiti u normalu. Zaljubio sam se u nju i nisam mogao samo tako otići - iskren je mladić.

Ipak, neprestano spavanje nije bilo jedini simptom. Budeći se na samo dva sata dnevno, Bethany je razvila je ogroman apetit - proždirala je pizze, čips i ostalu brzu hranu.

Zombi

U trenucima kada ju je majka Janine ­uspijevala izvući iz kreveta i odvući je do kupaonice, Beth se ponašala poput zombija.

Čak i kad je bila budna, nije željela govoriti niti da se njoj obraćaju. Smetalo joj je i dnevno svjetlo, a tvrdi i da se sjeća što su joj ljudi govorili, ali da nije mogla razlikovati stvarnost, od sna.

Iako se probudila u svibnju ove godine, kada je bila budna čak deset dana i kada se činilo da se vratila u normalu, Bethany je onda ponovno zaspala na tri tjedna.

Neobična 17-godišnjakinja sada je ponovno upisala prvu godinu fakulteta, a kaže kako se nada da će ovaj put ostati budna duže.

izvor: javno.hr