Najveće laži u koje vjeruju početnici u teretani

teretana, vježbanje, zablude o vježbanju
Samo rijetke osobe su uopće i krenule sa dizanjem tegova iz nekih drugih pobuda i ciljeva, osim onih u koji su motiv većini, a za koje se na kraju ispostavi da nisu ni točni, prenosi Body.ba.

Čuvene laži, koje čak prelaze i u mitove o teretani i fizičkoj formi, često vode u potpuno pogrešan smjer, a ovo su neke od njih.

Jednom kada se nabildaš, imat ćeš sve cure na svijetu

S nekih petnaest godina se takvo mišljenje kod najvećeg dijela dječaka počne stvarati, te sami u glavi iskontroliraju percepciju savršenog muškarca kakvi žele biti i za kojim dame lude.

Kada nakon desetak godina treninga dođu do zavidnih proporcija svakog mišića i kada počnu izgledati kao junaci iz nekih akcionih filmova, većina tek tada shvati da u stvari najveći dio dama privlačnijima smatra one manje razvijene - fitness modele sa lijepo izdefiniranom manjom masom mišića. U stvari, najveća snaga super razvijenih momaka je njihovo samopouzdanje, a baš ono je ključni element koji obara žensku populaciju s nogu.

Vjerovanje u istinitost svih fotografije čudesnih transformacija

Veličanstvenu transformaciju je moguće napraviti, ali ne bez temeljnog pristupa, ne samo koristeći bilo kakav suplement i ne u kratkom vremenskom periodu. Štoviše, te stvari ne treba ni shvaćati previše ozbiljno već jednostavno gledati samo u sebe i vjerovati da se može napraviti od tog istog tijela nešto skoro pa savršeno.

To je nemoguće postići na prirodan način

Ogromno neznanje koje vlada u teretanama, a istovremeno ogromna želja za napretkom, kombinacija je koja je stvorila potpuno pogrešnu sliku o mogućnostima kvalitetne ishrane i žestokih treninga. Štoviše, tko god se izdigne od prosjeka po znanju, i isto primijeni na sebi stvarajući vidljive rezultate, odmah dobija etiketu osobe na steroidima.

Unos samo "čiste hrane" vodi do smanjenja masnih naslaga

Za razliku od ostalih laži, ovo je u stvari istina. Ali, istina iza koje se krije jedan ključni faktor - količina. Naravno, i sa "čistom hranom" tj. čistim proteinima, složenim ugljikohidratima i dobrim, nezasićenim masnoćama se itekako može ne samo zadržati ista tjelesna masa, već se i dodatno udebljati. Zbog toga, obratiti posebnu pažnju na količinu i dnevni unos kalorija.

Uzet ću sve te suplemente i postati ogroman

Niko još nije i nikada neće postati ogroman od suplemenata - žestoka i za mnoge bolna istina. Ogromna masa mišića se pravi ogromnim unosom čvrste hrane i ogromnim odricanjem na treninzima, a suplementi su tu tek da pokriju periode i mogućnosti koje nije moguće pokriti sa čvrstom hranom. Dakle, koliko god da ih je, to su samo dodaci, a i bez njih je moguće sve te zamisli pretvoriti u stvarnost.