Najneobičniji posljednji obroci zatvorenika osuđenih na smrt

elektricna stolica

Pitanje koje si svi bar jednom postave je: "Da me čeka smrtna kazna, koji bi bio moj zahtjev za posljednji obrok?" Osuđenici na smrt silom prilike su došli u situaciju da si to pitanje postave zaista, a praksa otkriva nevjerojatan broj maštovitih i pomno isplaniranih posljednjih menija.

Zatvorski kuhari imaju nimalo lak zadatak ispuniti očekivanja osuđenika i potom mirno spavati. Pogledajte najneobičnije narudžbe za posljednji obrok.

1. Tražio repete
Peter Kurten svojedobno je bio poznat kao "Vampir iz Düsseldorfa" zbog čak devet ubojstava i sedam pokušaja ubojstva. Logično je osuđen na smrt, a za posljednji je obrok naručio bečki odrezak s pomfritom i čašu bijelog vina. Toliko je uživao da je zatražio - i dobio - drugu porciju.

2. Posljednje osvježenje
Timothy McVeigh osuđen je na smrt zbog bombaškog napada u kojem je život izgubilo 168 ljudi. Njegova je posljednja želja bila pojesti dvije kugle slasnog sladoleda od mente s komadićima čokolade.

3. Brdo piletine i Pepsija
Prije odlaska u plinsku komoru, na koju je osuđen zbog ubojstva dvaju dječaka, Robert Alton Harris naručio je 21 pileći odrezak, dvije velike pizze, vrećicu gumenih bombona, cijeli 6-pack Pepsija i kutiju cigareta.

4. Ručak pa kino
Ronnie Lee Gardner je prije osude na smrt imao popriličan dosje koji je uključivao prostituciju, pljačke i ubojstvo. Posljednje što je pojeo bio je sočan odrezak, jastogov rep, pita od jabuka, sladoled od vanilije i sok 7-Up. Nakon obilnog obroka zaželio je pogledati cijelu trilogiju Gospodara prstenova. Mudar način odgode kazne s obzirom na trajanje filmova.

5. Skromna narudžba
Kako se obično dilanje marihuane može pretvoriti u krvavi obračun na teži je način saznao Gerald Lee Mitchell, koji je u njemu ubio čovjeka i za to je osuđen na smrt. Za posljednji je obrok prije smaknuća zatražio samo paketić gumenih bombona Jelly Ranchers.

6. Čovjek je samo želio Spaghetti-o-s
Prije no što će primiti smrtonosnu injekciju, pljačkaš i ubojica Thomas J. Grasso naručio je pravi švedski stol: dvije porcije mišića kuhanih na pari, dvije porcije školjaka s limunom, dvostruki cheeseburger iz Burger Kinga, rebarca s roštilja, dva mliječna napitka od jagode, polovicu pite od jabuka sa slatkim vrhnjem, nasjeckane jagode i posebnu marku špageta s mesnim okruglicama "Spaghetti-o-s".
- Nisam dobio Spaghetti-o-se, dobio sam samo špagete i želim da mediji to znaju - bile su Grassove posljednje riječi.

7. "Morski" meni
llen Lee Davis osuđen je na smrt zbog ubojstva trudne žene i dvoje djece. Reklo bi se da takav monstrum ne zaslužuje ni posljednji obrok, ali on ga je dobio i to, ni više ni manje, nego jedan rep jastoga, pržene račiće, školjke, pomfrit, pola štruce kruha s češnjakom te kriglu piva.

8. Potreba za kofeinom
Za mučenje i ubojstvo 21 dječaka William Bonin dobio je smrtnu presudu, prije koje se odlučio počastiti dvjema velikim pizzama, trima kuglama sladoleda od vanilije te 18 limenki Coca-Cole.

9. Ako te ne ubije kolesterol...
Bobby Wayne Woods je zbog pedofilije i višestrukih ubojstava potpuno zasluženo "osvojio" kartu u jednom smjeru za pakao, ali prije toga si je odlučio podići kolesterol u krvi i zatražio dva pržena pileća odreska, tri pržena svinjska odreska, dva komada prženih pilećih prsa, dva hamburgera, četiri šnite kruha, porciju pomfrita i kolutića od luka, čokoladnu tortu za desert i dva vrča mlijeka da sve to pošteno "zalije".

10. Naručio "kamion" hrane pa se predomislio
Lawrence Russel Brewer osuđen je za višestruka ubojstava, a kajanje uopće nije izrazio. Naprotiv, na suđenju je izjavio kako bi sve to ponovio da se opet rodi. Uoči odlaska u "vječna lovišta" pojeo je dva pržena pileća odreska s lukom, trostruki cheeseburger, bogati omlet sa sirom, govedinom, rajčicom i lukom, veliku zdjelu pržene cvjetače s kečapom, odrezak s roštilja, pola štruce bijelog kruha, porciju "fajitasa", mesnu pizzu, sladoled u čaši, kolač od kikirikija i pivo za kraj. Kad su mu donijeli cijelu narudžbu, odbio je jesti uz objašnjenje kako nije gladan.