Znanstveno-stručni skup o poljoprivrednoj proizvodnji u delti Neretve

Čapljina, znanstveno stručni skup, zaštita tla, Neretva

Znanstveno-stručni skup "Teorija i praksa poljoprivredne proizvodnje u delti Neretve i širem okruženju" održat će se 21. listopada u motelu "Park" u Parku prirode Hutovo blato u Čapljini, s početkom u 10 sati.

Kako se navodi u najavi, prof.dr.sc. Višnja Bukvić održat će predavanje o onečišćenju i zaštiti tla u delti Neretve i širem okruženju, prof. dr.sc. Nusret Drešković o oblicima korištenja poljoprivrednih zemljišta u hercegovačkom dijelu delte Neretve, dok će dr.sc. Mirsad Sadiković i Krešimir Hernaus, dipl. polit. govoriti o svjetski priznatim rješenjima za održivu poljoprivredu 21. stoljeća.

Skup organiziraju Udruga Anguilla Čapljina, Eko Arboretum d.o.o. Metković i Centar za investicije i razvoj poduzetništva - CIRP iz Mostara.

- U posljednje vrijeme težnja se usmjerava ka ekološkoj poljoprivredi. Ta vrsta poljoprivrede teži ekonomskoj isplativosti te se ulažu veliki napori u istraživanje i otkrivanje novih vrsta gnojiva i poboljšivača tla koji moraju udovoljiti visokim kriterijima u ovom načinu proizvodnje - ističu organizatori.