Za istinu o hrvatskim generalima pjevaju Thompson, Oliver, Tereza, Vanna...

Za istinu o hrvatskim generalima pjevaju Thompson, Oliver, Tereza, Vanna...
To je najmanje što mogu uraditi. Istina o Domovinskom ratu može se svjedočiti na različite načine, a moj ju je sin - s bojišta odnio u grob. Ja ću tu istinu svjedoćiti svojim glasom. Znam dobro kako je onda bilo u ratu i što se danas događa na tribunalu u Hagu, ali – dogovorili smo se ovdje, kako nećemo politizirati – pa vas samo pozivam na koncert. Neka i tim časnim ljudima i generalima više završi ta noćna mora u koju su nepravedno smješteni.“ – govorio je operni prvak Ratomir Kliškić na presici u „Spaladiumu“ povodom najave koncerta „Za istinu...“.

Za istinu će, između ostalih, pjevati Vanna i Thompson


Županijska HVIDRA iz Splita, te nacionalna Zaklada za istinu o Domovinskom ratu, uz pokroviteljstvo Grada i Županije, organiziraju u nedjelju, 13. lipnja, na sv. Antu, veliki koncert u „Spaladium Areni“ pod nazivom „Za istinu...“, kojim se skreće pažnja javnosti na suđenje (ICTY) domaćim generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku, optuženima za ratne zločine.  

- Koncert je humanitarnog karaktera, 70 posto prikupljenih sredstava ide za pravnu pomoć optuženicima u Hagu, a 30 posto za osumnjičenike koji se pod sličnim optužbama nalaze u domaćim pritvorima. Novci, međutim, nisu u prvom planu, nego bit događaja kojeg najavljujemo vidimo u – iskazivanju nacionalnog zajedništva. Ispričavam se izvođačima koje nismo uspjeli 'ugurati' u program. “ – kazao je Kristian Petric, predsjednik županijske HVIDRE iz Splita, koji se prije nekoliko mjeseci iskazao organizacijom humanitarnog koncerta za nastradale u potresu na dalekom Haitiju.

slobodna dalmacija