Za istinu o hrvatskim generalima pjevaju Thompson, Oliver, Tereza, Vanna...

koncert, Ante Gotovina, Ante Gotovina, dr. Franjo Tuđman, akcija oluja, Srbija, Bošnjaci, Hrvati, Zločin, jna, branitelji, genocid, Međunarodni sud pravde ICJ, Ante Gotovina, ustaše, Hrvati
To je najmanje što mogu uraditi. Istina o Domovinskom ratu može se svjedočiti na različite načine, a moj ju je sin - s bojišta odnio u grob. Ja ću tu istinu svjedoćiti svojim glasom. Znam dobro kako je onda bilo u ratu i što se danas događa na tribunalu u Hagu, ali – dogovorili smo se ovdje, kako nećemo politizirati – pa vas samo pozivam na koncert. Neka i tim časnim ljudima i generalima više završi ta noćna mora u koju su nepravedno smješteni.“ – govorio je operni prvak Ratomir Kliškić na presici u „Spaladiumu“ povodom najave koncerta „Za istinu...“.

Za istinu će, između ostalih, pjevati Vanna i Thompson


Županijska HVIDRA iz Splita, te nacionalna Zaklada za istinu o Domovinskom ratu, uz pokroviteljstvo Grada i Županije, organiziraju u nedjelju, 13. lipnja, na sv. Antu, veliki koncert u „Spaladium Areni“ pod nazivom „Za istinu...“, kojim se skreće pažnja javnosti na suđenje (ICTY) domaćim generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku, optuženima za ratne zločine.  

- Koncert je humanitarnog karaktera, 70 posto prikupljenih sredstava ide za pravnu pomoć optuženicima u Hagu, a 30 posto za osumnjičenike koji se pod sličnim optužbama nalaze u domaćim pritvorima. Novci, međutim, nisu u prvom planu, nego bit događaja kojeg najavljujemo vidimo u – iskazivanju nacionalnog zajedništva. Ispričavam se izvođačima koje nismo uspjeli 'ugurati' u program. “ – kazao je Kristian Petric, predsjednik županijske HVIDRE iz Splita, koji se prije nekoliko mjeseci iskazao organizacijom humanitarnog koncerta za nastradale u potresu na dalekom Haitiju.

slobodna dalmacija