MOSTAR Božićni koncert u Katedrali

Božićni koncert, Katedrala Mostar

Mješoviti katedralni zbor „Marija“ i Hrvatska glazba Mostar održat će u subotu, 28. prosinca od 19 sati „Božićni koncert“ u Katedrali Marije Majke Crkve.

„Čast mi je i zadovoljstvo da smo organizirali koncert uz pratnju najstarijeg puhačkog orkestra u Bosni i Hercegovini. Ova suradnja nam jako puno znači i nadamo se da će postati tradicija“, rekao je don. Niko Luburić, zborovođa Mješovitog katedralnog zbora „Marija“.

Kao solisti nastupit će Monija Jarak Mikulić, Karlo Miličević, David Gagro, Tomislav i Danijel Perić.

Hrvatska glazba Mostar i ovaj put nastupa pod dirigentskom palicom maestra Damira Bunoze.

„Iznimno nam je drago što smo pozvani zasvirati uz Mješoviti katedralni zbor „Marija“. Još smo pod dojmovima Božićnog koncerta koji se održao u petak 20. prosinca, ali ove godine nismo stali na tome.

Zaista dosta nastupa i puno vježbanja, a za kraj priređujemo još jedan božićni koncert. Ovo nam je jedno novo iskustvo, a u ime cijele Glazbe i svih glazbara moram naglasiti kako nam je želja da se ovaj koncert ostvari i sljedećih godina te da postane tradicija. Izvodit ćemo klasične duhovne božićne pjesme.

To su pjesme bez kojih ovo vrijeme mira, ljubavi i Božjeg blagostanja ne može proći zato Vas pozivam da uveličate koncert svojim dolaskom u Katedralu Marije Majke Crkve, u subotu 28. prosinca od 19 sati.“ kazao je Darko Šunjić, tajnik Hrvatske glazbe Mostar.