Kupreško skijalište Adria-Ski domaćin premijernog izdanja skijaške alke

Kupreško skijalište Adria-Ski domaćin premijernog izdanja skijaške alke

Kupreško skijalište Adria-Ski bit će domaćin Prvenstva Dalmacije u alpskom skijanju ovoga vikenda 25. i 26. siječnja.

Tijekom dva dana održat će se utrka veleslaloma za Prvenstvo Dalmacije i super slalom đir, a posebna atrakcija bit će prvo izdanje skijaške alke.

Ski-alka održat će se u subotu, 25. siječnja, s početkom u 12 sati na skijalištu Čajuša, kod polazišta četverosjeda. Pravo sudjelovanja na ski-alki imaju samo dobri i uzoriti skijaši, isključivo članovi Ski kluba Sinj, najavili su organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Komšić, jedan od organizatora natjecanja, kazao je kako je skijaška alka jedan od načina promocije Sinjske alke, viteške igre s tradicijom dužom od 300 godina koja se tradicionalno održava u kolovoza u hrvatskom gradu Sinju.

Natjecanje će se održati u tri trke, uz mogućnost pripetavanja, a ski-alkar koji prikupi najveći broj punata postat će ski-slavodobitnik.

Natjecanje će proteći u poznatoj ikonografiji Sinjske alke s tom razlikom što će vitezovi konje zamijeniti skijama.

- Bit će to jedan veoma dobar spektakl i pozivam sve zainteresirane da dođu u subotu i podrže naše vitezove - poručio je Komšić.

Organizatori Prvenstva Dalmacije i skijaške alke su Ski klub Sinj i udruga DalSKI, u suradnji sa Sportsko-rekreacijskim kompleksom Adria-Ski.