Delegacija PSBiH na zasjedanju Skupštine Interparlamentarne unije u Beogradu

Nebojša Radmanović, Nikola Špirić, psbih, hitna sjednica, Predstavnički dom PSBiH

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nebojša Radmanović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Nikola Špirić predvodit će delegaciju PSBiH koja će od 13. do 17. listopada u Beogradu sudjelovati na 141. zasjedanju Skupštine Interparlamentarne unije.

Ovogodišnja Skupština Interparlamentarne unije, u čijem je sastavu 179 parlamenata i 12 pridruženih parlamentarnih organizacija među kojima i Europski parlament i Parlamentarna skupština Vijeća Europe, raspravljat će o nizu aktaelnih tema i pitanja koja se tiču uspostavljanja mira i konstruktivnog dijaloga između država, poštivanja ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, kao i ispunjavanja ciljeva održivog razvoja.

Centralna tema plenarnog zasjedanja najveće i najstarije globalne parlamentarne organizacije, koja ove godine obilježava 130 godina postojanja i rada, bit će posvećena ulozi i mehanizmima parlamenata u jačanju međunarodnog prava i regionalne saradnje. U okviru te rasprave očekuje se i obraćanje zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Nebojše Radmanovića.

Tijekom zasjedanja najavljeni su i brojni bilateralni susreti članova delegacije PSBiH s predsjednicima i delegacijama parlamenata zemalja članica Skupštine Interparlamentarne unije, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.