Dan otvorenih vrata u povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti

Dan otvorenih vrata u povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti

U povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan organizira Dan otvorenih vrata u Dnevnom centru za osobe s demencijom u petak 20. rujna u Domu za stare i iznemogle osobe „Betanija“ u Čapljini.

Zainteresirane obitelji će od 10 do 12 sati od stručnog osoblja moći dobiti sve potrebne informacije o načinu prijave potencijalnih korisnika i planiranim uslugama koje će pružati u poludnevnom boravku.

Predstavnici Caritasa Mostar će isti dan održati sastanak s voditeljima staračkih domova "Tomislavgrad" i "Ravno" koji su partneri u projektu „Ne zaboravi“ te će biti prezentirane aktivnosti izvršene u prvoj godini projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Caritas Mostar u sklopu ovoga projekta od 1. listopada u Čapljini i Mostaru počinje s pružanjem usluga dnevnog centra za osobe s demencijom čime se pokušava pomoći ovoj populaciji, ali i članovima njihovih obitelji koji su najčešće prepušteni sami sebi.

Pomoću istog Projekta, u novom krilu doma „Betanija“ je otvoren odjel za osobe s demencijom s kapacitetom od 20 kreveta. Polovici smještenih osoba službeno je dijagnosticiran Alzheimer, a najmlađi pacijent ima manje od 50 godina.

Cilj projekta “Ne zaboravi” je poboljšanje kvalitete života ljudi s demencijom i članova njihovih obitelji u regijama Banja Luka i Mostar s obzirom na to da u ovim područjima do sada nije bilo konkretnih usluga za ovu populaciju.

Projekt se provodi od listopada prošle godine, a završit će na jesen 2021. Donatori su

Razvojna agencija Austrije, Vlada Gornje Austrije i Caritas Austrije.