Čari Dalmacije uz Hrvatsku glazbu Mostar

koncert

U godini kada Hrvatska glazba Mostar slavi 130-ti rođendan očekuje Vas još jedan u nizu koncerata.

Koncert pod nazivom „Večer Dalmacije u Mostaru“ upriličit će se 20. listopada 2019. godine u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače s početkom od 19 sati. Glazba će odsvirati djela Tomislava Ivčića, Olivera Dragojevića, Zorice Kondže, Harija Rončevića i drugih.

Kao solisti nastupaju Gordana Krezo, Hrvoje Sušac, Ivan Sušac, koji su inače članovi Hrvatske glazbe Mostar, a gost večeri je klapa „Concordia“ iz Međugorja. Sve se održava pod palicom maestra Damira Bunoze.

Koncert podržali: HT Eronet, Hrvatska pošta Mostar, Vlada HNŽ-a i Grad Mostar.

„Drago mi je što ove godine nudimo više koncerata našoj publici. Potrudili smo se ovu godinu zaista obilježiti na lijep način. Organizirali smo Koncert zabavne glazbe u veljači u Mepas Mallu, zatim središnji koncert za 130 godina HGM u svibnju, gdje su nam kao gosti nastupali prijatelji iz puhačkih orkestara Livna i Trebižata, imali smo nastupe za maškare, Mostar Half-Marathon, svirali smo prvosvibanjsku budnicu, nastupili smo na otvaranju Dana matice hrvatske…

Bilo je više proba, više druženja, roštilja, 130-ti rođendan slavio se svako malo. Ali tu nije kraj, odmah nakon ovog koncerta nastavljamo s probama za tradicionalni Božićni koncert, čemu se jako veselimo. Želim Vas sve pozivati i na koncert „Večer Dalmacije u Mostaru“, nedjelja 20. 10. u Kosači od 19 sati. Dođite i budite nam dragi gosti!“ rekao je Darko Šunjić, u ime Hrvatske glazbe Mostar.

Ulaz je slobodan i za ovaj koncert.

Inače, Hrvatska glazba Mostar osnovana je davne 1889. godine pri kulturno-umjetničkom društvu Hrvoje.