6 jednostavnih načina za jačanje kose koji ne uključuju odlazak frizeru

frizure, miss hrvatske, trikovi, kosa, jačanje kose

Promijeni prehranu

Prehrana može imati veliki utjecaj na zdravlje tvoje kose. Primjerice, jaja pomažu u oporavku beživotne i opuštene kose i vraćaju joj sjaj, mliječni proizvodi kao što su jogurt i sir mogu obnoviti jačinu kose, a cjelovite žitarice koje sadrže željezo i vitamin B12 kosi daju debljinu i sjaj. Prema tome, uvrsti ove namirnice u svoj svakodnevni jelovnik. U zdravlju i ljepoti tvoje kose odlični su saveznici mrkva i tamnozeleno povrće.Svakodnevna konzumacija određenih namirnica može pridonijeti zdravlju tvoje kos.

Oslobodi se stresa

Kada smo pod stresom kosa gubi sjaj i vitalnost. Dugotrajna izloženost stresu utječe na folikulu kose i može poremetiti njezin normalan rast. Stoga, kada osjetiš da si pod stresom, zastani i uspori svoj životni tempo. Uzmi vremena za sebe i priušti si prijeko potreban odmor. Možeš provesti dan u prirodi, otići na masažu ili na spa tretman... Na tebi je da odlučiš. Važno je samo da maksimalno uživaš u tome i da zaboraviš na sve probleme.

Pravilno njeguj vlasište

Ako osjećaš da te svrbi vlasište ili imaš neugodan osjećaj, možeš se poslužiti sa starim, ali dobrim trikom - isperi vlasišta mješavinom jabučnog octa i vode u omjeru 1:3. Nakon što opereš kosu, ovu mješavinu trebaš umasirati u tjeme, a za bolji efekt ostavi nekoliko minuta da djeluje, a potom isperi toplom vodom. Ovo će ti pomoći da ojačaš korijen, smanjiš svrbež i spriječiš ispadanje kose. Nemoj zaboraviti redovito napraviti čišćenje vlasišta

Voditi računa o ispravnom pranju kose

Preporučljivo je prati kosu u mlakoj vodi s malom količinom šampona i tijekom pranja koristiti regenerator ili masku za kosu. No, često šampon i regenerator nisu dovoljni u njezi kose pa je poželjno koristiti dodatne preparate.

Pravilno stiliziraj kosu

Kosu je, naravno, vrlo bitno zaštititi od vanjskih utjecaja. Osim toga, važno je paziti i na temperaturu kojom sušiš i tretiraš svoju kosu, ali nikako nije preporučljivo ići na spavanje s mokrom ili vlažnom kosom. Imaj na umu da za lijepu frizuru ne trebaš uređaje kao što su figaro u pegla za kosu, već se možeš vratiti dobrim starim načinima stiliziranja kose kao što su trake, vikleri i vezanje pletenice prije spavanja.

Nikako nemoj zanemarivati genetiku

Ako se cijeli svoj život boriš protiv genetike, ovi savjeti mogu ti pomoći da je nadvladaš. To nikako ne znači da se trebaš pomiriti s tim. Genetiku ne možeš promijeniti, ali možeš utjecati na nju pravilnom prehranom i pravilnom njegom kose. Važno je samo da budeš ustrajna u tome, kao i da koristiš određene preparate koji ti mogu biti i više nego dobri saveznici u tvoj borbi.

Izvor: 24sata.hr