Majka uspavljuje dicu pričama o rekonstrukciji Vlade

Ova samohrana majka dvoje dice tvrdi kako nijedna priča nije dala rezultate kao ona o aktualnim pregovorima o novoj federalnoj Vladi.

- Koju god bajku da sam pričala, od Trnoružice, Pepeljuge pa do Princeze na zrnu graška, dite bi samo zjevalo. Obe smo naučile već sve priče napamet - objašnjava Zihnija i tvrdi kako je ideju za pravu uspavanku dobila kada je i sama zadrijemala nakon gledanja jednoga priloga o rekonstrukciji Vlade na televiziji.

- Priču počinjem o mogućim koalicijama za formiranje Vlade. Krenem tu od SDP-a, pa polako pređem na SDA, a potom i na njihove partnere Lijanoviće. Kad stignem do Fahre Radončića, dite već spava. HDZ-ove još nisam stigla nijednom da spomenem. Jedanput sam probala i sa pravašima, međutim ta kombinacija nije imala nikakav efekt po dite pa ih od tad više i ne spominjem u pričama - kaže Zihnija i savjetuje ostalim majkama da probaju istu stvar, a ako im ni to ne uspava dicu, da malo miksaju koalicije dok ne pronađu onu pravu.

Zihnija je majka i petogodišnjeg Sabahudina za kojeg tvrdi da je najnemirnije dite na svitu, ali da je i za njega pronašla savršen „recept" za umirivanje.

- Čim Sabahudin počne da skače po kući, ja mu pripritim Budimirom i Kebom. Da vidite kako se istog časa uplaši i utekne. Eto recepta za sve umorne majke - otkriva svoju tajnu za mir u kući ova snalažljiva žena.

Posušje online team