Volim istraživati to mi je inspiracija

Ovo je njegova druga izložba u Sarajevu, a kazao nam je kako je ustvari veoma emotivno izlagati ponovno.

''Prvu izložbu u Sarajevu sam imao 1991. Spletom okolnosti sam odselio iz tadašnje države i zaista je poseban osjećaj izlagati ovdje, jako emotivan'', kaže Pravica.

Izložba je u konceptu s monografijom realizirana u suradnji s Galerijom Martino iz Mostara.

Izložba, koja će biti otvorena do 29. rujna, predstavlja njegove radove nastajale u periodu od 20 godina. Pravica kaže da su njegova djela analiza slabosti društva.

''Svijet gledam veoma ozbiljno, i moj koncept nije kopiranje prirode ili pokušaj govorenja jednostavnim umjetničkim jezikom. Moja umjetnost je vezana za poeziju, na prvom mjestu Sharpa Lea koji je jedan od najbitnijih pjesnika moderne umjetnosti. On nije pisao ugodne stvari, analizirao je slabosti i negativnu stranu društva. Na jedan način i mi smo svjedoci problema na svim područjima planete Zemlje. Na žalost, mnogi ne žele misliti svojom glavom i zatvaraju oči pred tim promjenama; s druge strane umjetnici vole istraživati, to je ono što ja godinama radim - istražujem'', kaže Pravica.

O djelima ovoga mostarskog umjetnika govorio je kipar iz Mostara Florijan Mičković.

''Iako je naš Danilo živio u Berlinu, iako sada ima adresu prebivališta u Australiji, jednostavno njegova tehnika je prepoznatljiva godinama. On kombinira s uljanim slikama i grafikama i to je ono što ga čini drugačijim'', kazao je Mičković, piše današnji Dnevni list.