TOPIĆ I HASANOVIĆ Izgradnja mira i zajedništva temeljni zadatak

Topić Hasanović
Centralna.ba

U ponedjeljak, 21.11.2022.god, u Islamskom centru Zagreb, muftiju akademika Aziz ef. Hasanovića posjetio je počasni predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak i Panevropske unije prof. dr. Franjo Topić, prenosi centralna.ba.

Muftija i prof. Topić su razgovarali o dosadašnjoj suradnji i potrebi za produbljenjem iste. Prof. Topić je upoznao muftiju s osnivanjem Zaklade Ljudsko bratstvo koja će djelovati na tragu ideja o ljudskom bratstvu pape Franje i velikog imama Ahmeda El Tayyeba. Jedan od projekata koji će se realizirati na ovom tragu je i izgradnja Centra Ljudsko bratstvo koji se gradi u Margetićima kod Novog Travnika, Bosna i Hercegovina.

Muftija je informirao prof. Topića o pripremama za konferenciju krajem siječnja u Zagrebu o Ljudskom bratstvu. Muftija i prof. Topić su istaknuli značenje rada na izgradnji mira i zajedništva što predstavlja temeljni zadatak svih ljudi dobrih namjera, a što bi vjernici svakako morali biti. Zaključili su da postoji mnogo prostora za razvoj suradnje te da se u narednom razdoblju valja uložiti dodatan napor kako bi se ostvarili veći rezultati zajedničkog rada na općem dobru.