SOLIDARNOST Vjernici iz BiH sa 180 000 eura pomogli potresom stradala područja

SOLIDARNOST Vjernici iz BiH sa 180 000 eura pomogli potresom stradala područja
hercegovina.info

Vjernici Vrhbosanske nadbiskupije tijekom nedjeljnih sv. misa, 3. siječnja, prikupili su 180 000 eura pomoći za područja stradala potresom u Petrinji, Glini i Sisku te će taj iznos biti uplaćen Sisačkoj biskupiji.

Izraz je to solidarnosti vjernika teritorijalno najveće upravne jedinice Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovine s narodom Sisačke biskupije. Želeći izraziti blizinu i zajedništvo ljudima pogođenim potresom, vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić pohodili su u nedjelju, 17. siječnja Glinu te su zajedno s biskupom domaćinom mons. Vladom Košićem u župnoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka slavili sv. misu.

Na kraju euharistijskog slavlja u Glini, kojega je predslavio i pod njim propovijedao kardinal Puljić, nazočnima se obratio i mons. Vukšić. "Danas smo mi ovdje kao neka vrsta glasonoša dobrote, onog dijela Crkve koja živi na području Sarajevske nadbiskupije. Pretpostavljam da Vam je poznato da smo pozvali vjernike na molitvu te da smo na prvu nedjelju poslije potresa skupljali priloge za stradale (…) Želim vam priopćiti da smo zahvaljujući dobroti naših vjernika i svećenika prikupili 180 000 eura koje će biti stavljene na raspolaganje Sisačkoj biskupiji i biskupu Vladi da ih upotrijebi tamo gdje je najpotrebnije", poručio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor, uz pljesak okupljenih u crkvi.

Podsjećanja radi, biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine odmah nakon potresa koji je pogodio Petrinju, Glinu, Sisak i okolicu krajem prosinca prošle godine odlučili su skupljati jednu kolektu u svim župama u BiH, 3. siječnja. U toj akciji vjernici Vrhbosanske nadbiskupije pokazali su veliku solidarnost i otvoreno srce te su prikupili 180 000 eura koji će biti uplaćeni Sisačkoj biskupiji, navedeno je u priopćenju iz Vrhbosanske nadbiskupije.