Naklada Alfa Mostar organizira predstavljanje slikovnice 'Kako je Pjev naučio raditi', književnice Anite Martinac

Anita Martinac

Povodom „Mjeseca knjige“ Naklada Alfa Mostar organizira predstavljanje slikovnice Kako je Pjev naučio raditi, književnice Anite Martinac u srijedu 23.listopada 2019. s početkom od 18,00 sati ispred knjižare Alfa u PC Mepas MALL.

Autorica Anita Martinac poznata je široj publici po mnogim nagrađenim djelima poezije i proze, a ovo je njena prva suradnja sa Alfom d.d. Zagreb koja joj je objavila novu knjigu za djecu. Urednici knjige su književnici Božidar Prosenjak i Božidar Petrač. Razigrane ilustracije, svojim pastelnim bojama plijene pozornost a radio ih je Vlado Brkić iz Otoka.

Anita Martinac

„... Kroz višeslojnost misaone strukture i gradacijski umnožene svevremenske poruke idejna se slojevitost ostvaruje upravo u našem suvremenom načinu življenja. Kroz slike i postupcima likova, radnju i bajkovite elemente te znakovite poruke zapravo su opomene – neke koje osuđuju utrku za materijalnim, one koje zapostavljaju vrijednost umjetnosti i one koje narušavaju opstanak prirode, posviješćene preko bajkovitog lika zmaja. Možemo zaključiti da je ova autorica u svom stvaralačkom činu zahvatila mnogo dublje u današnju zbilju nego što bi se očekivalo u jednoj bajci. Njezina edukativna dimenzija nadilazi svojstvo čudesnoga te se čitatelj lako opredjeljuje za ona promišljanja koja obogaćuju i čine ljudski život sretnim i osmišljenim...“ naglasila je u pogovoru ove knjige književnica Marina Kljajo Radić.

U programu sudjeluju autorica Anita Martinac i Ana Babić direktorica Naklade Alfa Mostar uz prigodan glazbeni program. Ulaz je slobodan.