Mostarsko kazalište se sa Kazališnih igara vratilo s tri nagrade

Predstava Isus sin čovječiji
HNK Mostar

Predstava 'Isus, Sin Čovječji', u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, nastala po istoimenom djelu Halila Džubrana u režiji Roberta Pehara, nagrađena je s tri nagrade na jubilarnom, nastarijem kazališnom festivalu u Bosni i Hercegovini, 40. Kazališnim igrama BiH u Jajcu.

Stručni žiri, koji je radio u sastavu Tina Laco, Irina Dobnik i Elvis Ljajić, dodijelio je nagradu za najbolju glazbu Gabrijelu Prusini, najbolju kostimografiju Mirjani Zagorec te Draženu Pavloviću kao najboljem mladom glumcu za ulogu Isusa.    

Na festivalu su u natjecateljskom programu osim predstave 'Isus, Sin Čovječji' odigrane i sljedeće predstave: 'Schindlerov lift', u režiji Kokana Mladenovića i produkciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, predstava Bosanskog narodnog pozorišta Zenica 'Sakati Billy sa Inišmana', u režiji Predraga Štrbca, potom 'Kreketanje' Narodnog pozorišta Tuzla i u režiji Aleša Kurta, 'Ništa nas ne smije iznenaditi' u režiji Aleša Kurta i produkciji Pozorišta mladih Sarajevo.

Odigrane su i predstave 'Skupština' Gradskog pozorišta 'Jazavac' iz Banja Luke i u režiji Ivana Plazibata, 'Zlatno doba' u režiji Željka Stjepanovića i produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke, 'O medvjedima i ljudima' Narodnog pozorišta Sarajevo i u režiji Saše Anočića, 'Jugoslavija, moja dežela', koprodukcijski projekt Pozorišta Prijedor i Gledališča Koper Teatro Capodistria u režiji Marka Misirače te 'Ne igraj na Engleze' Narodnog pozorišta Mostar u režiji Emira Spahića.

Najboljom predstavom u cjelini po odluci Stručnog žirija proglašena je predstava 'Jugoslavija, moja dežela', a po mišljenju Žirija publike Grada Jajca 'Zlatno doba', navodi se u priopćenju iz HNK Mostar.