MEGHAN MARKLE ODUŠEVLJENA DALMACIJOM Dio Hrvatske pojavljuje se u dokumentarcu zbog kojeg se srušio Netflix

Dokumentarac Harry & Meghan
Screenshot/Netflix

Netflixov dokumentarac ‘Harry & Meghan‘ počeo se prikazivati u četvrtak, a toliko ga je ljudi htjelo odmah pogledati da je u prvim minutama nakon objave srušio streaming platformu. Par je u svom, kako je najavljivano, bombastičnom dokumentarcu vrijednom 107 milijuna dolara odlučio pokazati što se posljednjih godina događalo iza njihovih zatvorenih vrata, a govore o tome kako su se upoznali, zaručili te kako im se život preotvorio u zlatni kavez.

Zanimljivo je da se u drugoj epizodi našla i Hrvatska, točnije nekoliko trenutaka je prikazan kadar našeg mora i zastave. U tom dijelu se govori o Meghaninom životu prije Harryja. Prije no što je udajom ušla u kraljevsku obitelj vodila je svoj blog The Tig, gdje je pisala o mjestima koja je posjetila, a među njima je 2014. bila i Hrvatska, piše Jutarnji list.

"Obilaženje otoka, plutajuće ljepote u Jadranskom moru stiješnjenom između Italije i Hrvatske, vrijedno je zlata. Počevši od srednjovjekovnog Dubrovnika, čija arhitektura na liticama i povijest oduzimaju dah, preko Korčule i Visa do Hvara, pokazat će vam što dalmatinska obala nudi - spektakularna vina, svježe morske plodove, predivne zelene površine i slikovite stijene, malo noćnog života i, naravno, more ispred vaših nogu", započela je Meghan svoj opis Dalmacije.

U Dubrovniku je posjetila Villu Dubrovnik koju opisuje kao luksuzni boutique hotel na liticama.

"Šetnja mramornim Stradunom, upijanje snage predivnog okruženja, zidine tvrđave (à la Igra prijestolja), lokalni kafići i restorani poredani u pješačkoj zoni Starog grada i plesna skupina Linđo koja pleše na otvorenim pozornicama. Uzmite ležaljku u kafiću Buza, gdje ćete moći gledati turiste i domaćine kako skaču s litica u more", savjetovala je Meghan te ispričala da se u hrani itekako osjeti da je Italija hrvatska susjeda.

Preporučila je i noćenje na Korčuli. "Prijavite se u hotel Lešić-Dimitri, biskupovu palaču iz 18. stoljeća, i prošećite gradom punim kamenih kuća i okruženim srednjovjekovnim zidinama. U centru grada u kojem se rodio Marko Polo nalazi se gotička renesansna katedrala", napisala je.

Na Visu joj se svidjela ‘uspavana vibra otoka‘.

"Unajmite kuću ili odsjednite u golemom hotelu San Giorgio. Pripremite se na to da ćete vući prtljagu po kamenim ulicama. Ništa na ovom otoku nije glamurozno, što ja obožavam. Ako ste ambiciozni ili tražite pokoru, krenite biciklom po brdovitim putovima do plaže Stončica. Iscrpljena i uspuhana, bila sam oduševljena kad sam naručila hladno pivo i sardine u konobi, a potom uskočila u predivno more. Ako ste unajmili automobil, imate sreće. Ako ste došli biciklom, pokušajte šarmirati taksista da vam dopusti da bicikl utrpate u prtljažnik, kao što je meni uspjelo, i vratite se u hotel", opisala je, a kupala se i na Stinivi.