IZ BANJA LUKE Nova nagrada za koprodukcijsku predstavu iz Mostara

Dražen Pavlović
HNK Mostar

Stručni žiri Međunarodnog festivala glumca 'Zaplet 12', u sastavu Nataša Ivančević, Božana Bijelić i Petar Bilbija, dodijelio je Draženu Pavloviću, glumcu Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, nagradu za najboljeg glumca Festivala za ulogu u predstavi 'Identitluk', koprodukcijskom projektu HNK Mostar, Narodnog pozorišta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara.

Inače, ovo je sedma nagrada kojom je 'Identitluk' nagrađen u vrlo kratkom vremenu od premijerne izvedbe. "Suptilnim, minimalističkim i nenametljivim glumačkim sredstvima, glumac nam je predstavio lik malog, tragičnog čovjeka", stoji u obrazloženju žirija.

Festival organizira Gradsko pozorište 'Jazavac" iz Banja Luke, a osim 'Identitluka' na festivalu su u natjecateljskom programu odigrane i sljedeće predstave: 'Prah', redatelja MIralema Zubčevića u produkciji Alteatra iz Sarajeva; 'Nije čovjek ko ne umre', redatelja Marka Misirače i produkciji Pozorišta Prijedor; 'Fine mrtve djevojke', redatelja Patrika Lazića i produkciji Beogradskog dramskog pozorišta; 'Kabare - koncert za žlicu i gitaru' u produkciji zagrebačkog Teatra Exit, navedeno je u priopćenju iz HNK Mostar.