HNK Mostar dio rujna na gostovanju, a dijelom nudi predstave publici u svom gradu

ajmo na fuka

Večerašnjim nastupom s predstavom 'Isus, Sin Čovječji' u okviru jubilarnih 40. Kazališnih igara BiH u Jajcu, Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru službeno će započeti svoju 27. kazališnu sezonu.

Ove godine Igre su posebno važne jer obilježavaju dvostruku obljetnicu jednog od najstarijih kazališnih festivala u Bosni i Hercegovini – 50 godina od osnivanja Festivala (začete 1971. godine) te 40 izvedenih izdanja Festivala (pauza nastala tijekom i nakon rata). 

U rujnu su pred ovom kazališnom kućom još tri nastupa na kazališnim festivalima: 'Ajmo na fuka' na 8. Festivalu glumca BiH u Konjicu (13.9.), 'Identitluk' na 20. Festivalu bh. drame u Zenici (18.9.) te 'Ja od jutra nisam stao' na 18. Međunarodnom festivalu komedije 'Mostarska liska' (25.9.).

Predstava 'Ajmo na fuka' bit će odigrana u okviru festivala Open City Mostar, 18. rujna u HNK Mostar s početkom u 18:30 sati, a ulazak je slobodan.

Na redovitom repertoaru HNK Mostar u rujnu bit će odigrane predstave 'Ajmo na fuka' 9. rujna i 'Ja od jutra nisam stao' 22. rujna, obje izvedbe počinju u 20 sati. Za ove predstave ulaznice je moguće rezervirati putem Facebook stranice HNK Mostar ili pozivom na broj 036/446 024, a s obzirom na trenutne epidemiološke mjere broj ulaznica je ograničen, navedeno je iz HNK Mostar.