Danas svečana sjednica Općinskog vijeća Čapljina

Nakon svečane sjednice organiziran je prigodan domjenak, a istu večer svi posjetitelji će moći uživatiizvedbama klapa i lokalnih pop sastava. U subotu 3. listopada organizirana je radionica udruge prijatelja prirode ''Močvara'' od 10 do 14 sati, a nakon toga za sve ljubitelje sporta odigrat će se revijalna utakmica na Športskom centru između predstavnika lokalne vlasti i pobjednika turnira veterana MZ-a.

Na sam blagdan svetog Franje Asiškog, u nedjelju 4. listopada, proslava će započeti u 11 sati procesijom i svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi Sv. Franje u Čapljini, nakon čega će se proslava nastaviti na Trgu kralja Tomislava, gdje će se okupljenim Čapljincima i gostima predstaviti šest kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hercegovine.

Po završetku nastupa za sva će se gostujuća društva prirediti svečani domjenak koji će se okupiti u župnim prostorijama crkve Sv. Franje u Čapljini. Također, večernji program proslave Dana općine ove godine je dosta sadržajan, kada će koncert, koji će započeti u 20 sati na Trgu kralja Tomislava, otvoriti rock sastavi iz Čapljine, ali i iz susjednih mjesta Mostara, Ljubuškog, Širokog Brijega i Jablanice. Nakon toga Čapljince i goste će zabavljati gost večeri, Vinko Coce, piše Dnevni list.