Čapljina je cvijet Hercegovine kojeg moramo zalijevati i čuvati

čapljina

... inače slavi na blagdan svetog Franje.

Tako je u Čapljini svečarsko ozračje, a to je ujedno bila i prigoda kako bi se sačinio presjek svega učinjenog na gospodarskom planu se osvrnulo na sve već realizirane, ali i razvojne projekte koji su još u tijeku na području općine Čapljina. Središnji dio proslave Dana općine bila je jučerašnja svečana sjednica Općinskog vijeća Čapljina, piše Večernji list BiH.

Kao uvod u sjednicu, izaslanstvo Čapljine i koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, na čelu s načelnikom Smiljanom Vidićem, na trgu hrvatske slobode položilo je vijence i zapalilo svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Svečanu je sjednicu otvorio dopredsjedatelj Općinskog vijeća Čapljina Pero Knežević te se osvrnuo na rad u proteklih godinu dana.

Na velikom je ekranu prikazan i prigodni video-uradak u kojem su pozorno nabrojani svi projekti koje je općina Čapljina, kako samostalno tako i uz pomoć viših razina vlasti, već realizirala ili su u tijeku.

- Tim ljudi kojeg predvodim sve što radi ovih zadnjih godina je u samo jednom cilju, a to je stvaranje uvjeta za nova radna mjesta. Mislim da radimo dobar posao i da se to u Čapljini i vidi, a konačan sud o svemu daju građani - istaknuo je, uz ostalo, u svom govoru načelnik Smiljan Vidić te još jednom ukazao na dobru suradnju i potporu viših razina vlasti.

U Čapljini je boravila i ministrica financija FBiH Jelka Milićević.

- Lijepo je biti ovdje u Čapljini i slušati o jako dobrim rezultatima koje lokalna vlast postiže u svim oblastima života, a posebno na gospodarskom razvoju i stvaranju boljih uvjeta za ulaganje na ovom području koje ima bogatu prošlost. Prepoznaje se ta odgovornost i zato se ovaj cvijet Hercegovine i mora zalijevati i čuvati. Po stupnju razvijenosti Čapljina je od ukupno 79 općina na 35. mjestu, što je svrstava u onu zlatnu sredinu. No, općina Čapljina i može i zaslužuje biti još bolja na toj ljestvici, a nitko od nas ne sumnja da će uskoro tako i biti - poručila je u svom govoru ministrica Miličević te Čapljincima poželjela sve najbolje u povodu njihova Dana općine Čapljina.