INFOBIP SHIFT 2023 U Zadru počela developerska konferencija koja okuplja svjetske stručnjake

Infobip Zadar
Hercegovina.info

Infobip Shift, najveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe, održava se u Zadru 18. i 19. rujna. Športski centar Višnjik ugostit će tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta koji će na sedam pozornica pratiti program koji organizatori opisuju kao najbogatiji do sada.

Konferencija obuhvaća i danas najaktualniju temu tehnologije umjetne inteligencije i njenog utjecaja na developersku profesiju, kao što su web development, API rješenja i programiranje u cloudu.

”Svih 15.000 m2 na kojima će se održati Infobip Shift bit će ispunjeno sadržajem. Na sedam pozornica održat će se predavanja više od 80 govornika koji dolaze iz nekih od najvećih svjetskih developerskih kompanija. U cjelodnevnim radionicama će sudionici moći učiti o najnovijim developerskim alatima, dok će u EXPO dvorani svoj izlagački prostor imati 30 istaknutih kompanija domaće, ali i međunarodne tehnološke industrije” – najavila je konferenciju Mirna Opolcer, voditeljica Shiftovog tima u Infobipu te dodala: ”Vjerujem kako ćemo i ove godine potvrditi naš snažan fokus na kvalitetu programa, te da će svi sudionici otići bogatiji novim znanjima, poslovnim kontaktima i odličnim dojmom.”

Infobip posluje na šest kontinenata

Infobip je krenuo kao mala startup kompanija iz Vodnjana u Istri. Danas, sa 17 godina iskustva u IT industriji, globalno zapošljava oko 3500 ljudi te posluje na šest kontinenata kroz više od 70 ureda. Razlog ovolikom uspjehu su Infobipova komunikacijska platforma i usluge za poslovne subjekte koje mogu doprijeti do gotovo 7 milijardi korisnika i stvari u više od 190 zemalja. Time je omogućena besprijekorna mobilna komunikacija poslovnih subjekata s njihovim krajnjim korisnicima – na svakom kanalu i uređaju, u svakom trenutku i bez obzira na to u kojem se dijelu svijeta nalaze. Kompanija surađuje i u partnerstvu je s vodećim mobilnim operatorima, kompanijama koje razvijaju messaging aplikacije, bankama, e-commerce kompanijama, društvenim mrežama i tehnološkim kompanijama. Infobip je u svijetu prepoznat kao dobitnik brojnih nagrada za kvalitetu usluga koje provodi pri čemu surađuje s najvećim svjetskim chat aplikacijama poput WhatsAppa, Vibera, Telegrama te s globalno poznatim brendovima poput Virgin Megastore, Strave, Ubera, Zendeska, Burger Kinga i mnogim drugima.