Najavljeno 35 novih igara za PS5

Playstation 5

Playstation 5 obilježio je prvu godinu postojanja, a na svom su blogu otkrili da je u pripremi trenutno čak 25 ekskluziva. Sony je otkrio da je iza njih naporna godina, ali i da je to tek početak. 

"Maštoviti tvorci igara i izdavački partneri s kojima radimo izbacili su 360 igara za PS5. Dodatno, u pripremi je još 25 igara koje se proizvode za PS4 u PlayStation Studios", rekao je predsjednik Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan, prenosi Index. 

Naravno, trenutno se ne zna o kojim se naslovima radi, ali pretpostavlja se da je riječ o već najavljenim ekskluzivama kao što su Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7 i God of War Ragnarok, ali i vrlo očekivanom nastavku Spider-Mana. Bilo kako bilo, čeka nas još puno toga. 

Duga lista naslova rezultat je aktivnosti na tržištu jer pod svojim su krovom okupili velik broj prestižnih studija i ne namjeravaju stati. U lipnju su kupili Housemarque (tvorce Returnala), a nakon toga Nixxes (specijaliziraju se za portove ekskluziva na PC), britanski Firesprite i stručnjake za remakeove Bluepoint Games.

Osim toga otkrili su i da su korisnici novih konzola kolektivno skupili preko 4.6 milijardi sati igre, ali i objavili listu najpopularnijih igara. To su, redom: Fortnite, Cold War, FIFA 21, NBA 2K21, AC Valhalla, Destiny 2, MLB The Show 21, Spider-Man: Miles Morales, Demon's Souls i NBA 2K22. 

Najbitnije na što se Ryan osvrnuo je problem s nabavkom nove konzole: "Pratimo nezapamćenu potražnju za konzolom i razumijemo vašu frustraciju. Budite uvjereni da smo fokusirani na to da učinimo sve u našoj moći da proizvedemo što više uređaja. To je nešto na čemu radimo svaki dan i to nam je najveći prioritet. Ponovno, cijenimo vaše strpljenje dok navigiramo kroz ove globalne izazove bez presedana".

S tim na umu, ne treba zaboraviti da situacija s nestašicom čipova postaje sve gora i utječe na sva polja gejminga.