Kreator Flappy Birda povlači je s trgovina aplikacija!

flappy bird, igrice
Do prije otprilike mjesec dana vijetnamski programer mobilnih aplikacija i igara Dong Ha Nguyen bio je potpuno nepoznat javnosti, a igre za mobilne uređaje koje je do tada napravio nisu privukle previše pažnje korisnika smartphonea. Onda je predstavio Flappy Bird i njegov se život u potpunosti promijenio - ova je igra u kratkom vremenu osvojila top liste i postala najpopularnija aplikacija na Appleovoj i Googleovoj online trgovini, a on je preko noći postao slavan i bogat.

Većina developera vjerojatno sanja kako će jednog dana predstaviti ovakvu aplikaciju koja će im donijeti bogatstvo (Nguyen od Flappy Birda zarađuje čak oko 50 tisuća dolara dnevno) i slavu, odnosno sigurnost da će veliki broj korisnika i u budućnosti skidati njihove igre, no Nguyen ne spada među takve osobe. Kako se broj korisnika Flappy Birda povećavao (više od 50 milijuna ljudi skinulo je ovu igru na svoje mobilne uređaje), tako je rasla i popularnost ovog programera koji je cijelo vrijeme medijima govorio kako je s Flappy Birdom 'samo imao sreće'.

Nisu mu se svidjeli velika pažnja javnosti koju je dobio, brojni pozivi, mailovi i tvitovi novinara, drugih developera i korisnika njegove igre te je jučer na svom profilu na Twitteru napisao kako Flappy Bird 'može nazvati svojim uspjehom', no dodao je kako je popularnost ove igre uništila njegov jednostavan život te je sada - mrzi.

Nakon toga se ispričao svim ljubiteljima igre i najavio da će za 22 sata (dakle, tijekom nedjelje) ukloniti ovu igru s trgovina aplikacija jer više ne može izdržati pritisak pod kojim se našao. Odmah je sve upozorio kako neće prodati prava na Flappy Bird, ali će i dalje nastaviti razvijati igre.

Na TechCruncheu kažu kako ova odluka najvjerojatnije neće utjecati na osobe koje su već skinule ovu igru na svoje mobilne uređaje te će oni moći nastaviti igrati Flappy Bird (napominju kako Nguyen ipak još nije potvrdio ovu informaciju), ali se ona više neće moći skinuti s trgovina aplikacija.

Ovo je zanimljiv potez Nguyena s obzirom da je prije samo dva dana nadogradio ovu igru (iako je ranije rekao da neće) te je novinarima rekao kako postoji mogućnost da napravi i Flappy Bird 2.