Dokument FBI-ja potvrđuje: 'Leteći tanjuri' su pali kod Roswella

Tri "leteća tanjura" uistinu su pala blizu grada Roswella u američkoj državi Novi Meksiko 2. srpnja 1947. Bili su kružnog oblika, s izbočenim središnjim dijelom, promjera otprilike 15 metara, a u njima su se nalazili izvanzemaljci, prenosi večernji list.

Ako ste dosad vjerovali u priču o izvanzemaljcima u Roswellu onda vas ne treba posebno uvjeravati, ali ako niste trebali bi uvažiti činjenicu da navedeni podaci nisu tvrdnje "dobro upućenih izvora" ili navodnih očevidaca nego se oni nalaze u službenom dokumentu američkog FBI-a, kojeg je šef njihova ureda u Washingtonu Guy Hottel poslao ravnatelju biroa u ožujku 1950. godine, a kojega prenosi Daily Mail.

"Istražitelj Ratnog zrakoplovstva izjavio je kako su tri tzv. leteća tanjura pronađena u Novom Meksiku... U svakom su bila tri tijela humanoidna oblika, no samo metar visoka, obučena u metalik odijela. Svako tijelo bilo je omotano na način sličan anti-G odijelima koje koriste brzinski letači i probni piloti", piše u dopisu.

Kao razlog pada navodi se činjenica da je američka vlada u Novom Meksiku postavila snažne radare, pa se vjeruje kako je radar ometao upravljački mehanizam letjelica.