Cure iz Srbije više puta šivaju himen pa prodaju "nevinost"

"Himenoplastika" vrlo je popularna na Balkanu, a na "povratak" izgubljene nevinosti u Novi Sad odlazi desetak djevojaka. Na zašivanje himena najčešće se odlučuju jer smatraju da su nevinost izgubile s krivim čovjekom ili ako žele iznenaditi partnera za rođendan ili godišnjicu. Specijalist Plastične i estetske kirurgije Predrag Matejin za Blic je rekao kako na himenoplastiku odlaze djevojke između 20 i 25 godina.

Doktor Matejin godišnje napravi 10 takvih zahvata, a tvrdi kako mu na operaciju ne dolaze djevojke iz cijele Srbije. Kirurg ističe kako mu najčešće dolaze djevojke iz ruralnih krajeva Srbije gdje je bitno da žena u brak uđe nevina. Zahvat košta između 700 i 1000 eura. Matejin kaže kako se nakon operacije mora stupiti u seksualni odnos u rok od dva do četiri tjedna jer ako se taj period produži ožiljak ojača što kasnije otežava ili u potpunosti onemogućava penetraciju. Neke djevojke na zašivanje himena dolaze nekoliko puta, tvrdi srpski kirurg.

Matejin otkriva kako neke djevojke žele vratiti nevinost zbog novca, ali da on u svoje tri ordinacije to ne radi. Beogradski kirurg, koji je htio ostati anoniman, kaže kako njegove dvije prijateljica u Dubaiju prodaju nevinost za 8000 eura. Pošto često dolaze na himenoplastiku kod njega on im operaciju naplaćuje 400 eura.