ZZO OBEZGLAVLJEN Istekao mandat Ani Vidačak, Vlada još nije imenovala novog ravnatelja

Ana Vidačak ZZO HNŽ HDZ
Hercegovina.info

Vlada Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) na telefonskoj sjednici održanoj 9. prosinca dužnosti ravnatelja Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) HNŽ razriješila Radu Bošnjaka, a za v.d. ravnateljicu imenovala Anu Vidačak na razdoblje od tri mjeseca. To praktično znači da je ZZO od danas obezglavljen, nema ravnatelja/icu. 

S druge strane cijeli grad se pita čime u šahu Rade Bošnjak drži Dragana Čovića, a nakon što je na Vladu HNŽ došao nalog da od prijavljenih Marčinko, Burić i Buhač bude izabrana bliska suradnica Rade Bošnjaka Ana Vidačak. 

Bošnjak je pak u središtu skandala zvanog 'Peti kat', što je asocijacija na Peti kat 'Vitalisa' gdje je gradio paralelni IZIS, kako bi u biznis uvukao svoje tvrtke. 

Tužiteljstvo HNŽ je obavijestilo javnost da je po pitanju 'Petog kata' formiran predmet, no dalje šute o tome koji je tužitelj zadužio predmet i što se dalje događa. Da je Bošnjak bio glavni nalogodavac potvrđuje i audio zapis u kojem pita je li na 'Petom katu' sve funkcionira kao u IZIS-u. 

Podsjetimo, za ravnatelja ZZO-a prijavili su se Vedran Marčinko, Stana Burić, Ana Vidačak i Marija Buhač, sve tri zaposlenice ZZO-a HNŽ, a Marčinko u federalnom ministarstvu zdravstva.

Ana Vidačak ZZO HNŽ HDZ