ŽZH Inspekcija zapečatila dva svadbena salona u Grudama i Širokom Brijegu

ŽZH Inspekcija zapečatila dva svadbena salona u Grudama i Širokom Brijegu
Ilustracija / hercegovina.info

U Zapadnohercegovačkoj županiji sinoć je inspekcija zapečatila dva svadbena salona. Kako za hercegovina.info kaže Nikica Tomas ravnatelj županijske Uprave za inspekcijske poslove, oni su kršili mjere radnog vremena prema kojem je dozvoljeno raditi do 24 sata, ali su imali i veći broj gostiju od dozvoljenih 50.

"Prema naredbi i odluci Stožera civilne zaštite naše županije rad ugostiteljskim objektima dozvoljen je do 24 sata, a broj uzvanika u zatvorenom prostoru ne smije biti veći od 50. Sinoć je inspekcija reagirala prema istoj te su dva salona u našoj županiji zapečaćena. Radi se o salonima "Marića Gaj" te "La Viva". Oni su kršili obje stavke iz naredbe", rekao je Tomas za hercegovina.info.

Podsjetimo, prije tri dana Krizni stožer civilne zaštite ŽZH, raspustio je operativne, gradske i općinske timove koji su radili kontrolu ugostiteljskih objekata, uz objašnjenje kako nisu do kraja najbolje obavljali svoj posao. 

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić tom prigodom je kazao,

"Operativni timovi, općinski i gradski, imali su izričitu obavezu da primjenjuju najstrože mjere, tj. zatvaranje objekata koji krše zapovijedi, očito nisu do kraja radili svoj posao. Bili su obavezni i dostavljati izvješća o tome što su uradili. Mi ta izvješća nismo dobivali. Procijenili smo da nema potrebe više imati takve timove. Ukidanjem zapovijedi koji su formirali takve timove oni se raspuštaju. Svu odgovornost za provođenje nove zapovijedi preuzima Županijska uprava inspekcijskih poslova s MUP-om i Civilnom zaštitom", rekao je Ćosić.

Dodao je i to kako za one koji budu uhvaćeni u prekršaju više neće biti upozorenja, već će se odmah ići u zatvaranje objekta. Ono što je Ćosić najavio, inspekcija je sinoć tako i provela na terenu.