ZHŽ Jedna osoba negativna, trinaest u procesu obrade

Koronavirus
Ilustracija / hercegovina.info

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH danas je testirano ukupno 14 osoba s prostora ŽZH. Kako je potvrdio Stožer civilne zaštite ŽZH-a, jedan nalaz je negativan, a u ostali su u procesu obrade te će rezultati biti objavljeni tijekom sutrašnjeg dana.

Do sada je 39 osoba s područja ŽZH zaraženo koronavirusom.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH u samoizolaciji je 928 osoba, od čega su 112 osobe s područja Gruda, 174 ih se nalazi u Ljubuškom, 320 u Posušju i 322 osoba u Širokom Brijegu.

Ministarstvo unutarnjih poslova je izvjestilo kako nije bilo kršenja Odluka Stožera CZ ŽZH u protekla 24 sata.

Podsjećamo, na današnjoj sjednici donesena je odluka o dopuštanju rada trgovinama bijelom tehnikom i namještajem, a benzinske postaje od danas mogu raditi svim danima najkasnije do 18 sati.

Iz Stožera civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije podsjećaju kako osobe starije od 65 godina mogu od 8 do 12 sati radnim danima u ovom tjednu otići do banaka i podići svoje mirovine.

Dodaju kako je dozvoljen prijevoz djece u automobilima.

"Apeliramo na sve umirovljenike ukoliko im banka dopušta neku drugu mogućnost podizanja mirovine kao što je davanje punomoći, da maksimalno iscrpe sve druge mogućnosti kako bi zaštitili svoje zdravlje", navode u priopćenju.

U večernjim satima je Federalna uprava civilne zaštite započela je s dezinfekcijom Širokog Brijega.