VIDEO  Zbog poplave zatvoren promet na magistralnoj cesti M-17, u Čeliću poplavljeno 20 kuća

Poplavljena cesta Žepče
Radio Žepče

Izlijevanje vode na magistralnoj cesti M-17 U Brankovićima je u utorak oko 20 sati zbog izlijevanja vode na prometnicu i nanosa u potpunosti zatvoren promet na magistralnoj cesti M17.

Prometnicu osiguravaju djelatnici PU Žepče, a očekuje se dolazak strojeva za sanaciju ovog dijela prometnice. Prema informacijama Radio Žepče prekinut je i promet na M-17 prema Maglaju.

Poplavljena cesta Žepče

Podsjećamo, Agencija za vodno područje rijeke Save Sarajevo u utorak je izdala važno priopćenje za sve nadležne subjekte, institucije i stanovništvo. Iz te su agencije nakon sagledanih parametara izdali upozorenje na moguće izvanredno hidrološko stanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prognozira se porast vodostaja uslijed novih padalina na srednjem i donjem dijelu sliva rijeke Bosne. Očekuje se dostizanje razina obavještavanja o mogućim poplavama na hidrološkim stanicama na srednjem i donjem dijelu sliva rijeke Bosne u FBiH. Podsjetimo i kako su Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić i načelnik Općine Žepče Mato Zovko potpisali su danas ugovore u Žepču o sufinanciranju iz oblasti sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta i oblasti utopljavanja zgrada radi uštede energije za koje su općini Žepče dodijeljena sredstava u ukupnom iznosu od 423.910 KM.

Isto tako, ministar je kazao kako će se ovom podrškom povećati otpornost lokalnih zajednica u Federaciji Bosne i Hercegovine, konkretno općine Žepče, u smislu povećanja energijske učinkovitosti i smanjenju rizika od klizišta i poplava, čime će se doprinijeti većoj sigurnosti stanovništva i infrastrukture u ciljanim područjima kao i održivosti ulaganja u razvoj i oporavak općine Žepče, prenosi Radio Žepče.

U Tesliću nakon obilne kiše se izlila Brezna, pod vodom put Banjaluka – Teslić

Poplavljena cesta Žepče

Magistralna cesta Banjaluka-Teslić, kod skretanja za Jasenovu popodne je također poplavljena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na tom području izlila se rijeka Brezna, vodostaj raste, automobili za sada mogu da voze, ali je promet otežan.

Mještani su zabrinuti.

"Katastrofa, neće valjda opet poplave", rekao je jedan od mještana.

Na pravcu Blatnica – Teslić snimljeni su odroni na putu. Kiša ne prestaje padati, a prolaz je rizičan, pa je bolje ne kretati se tim putem. U Vlajićima, naseljenom mjestu kod Teslića rijeka je poplavila domaćinstva. 

U Čeliću poplavljeno 20 kuća

Obilne kišne padavine stvorile su velike probleme na području Čelića, dosad se izlilo nekoliko rijeka, a poplavljeno je 15 kuća. Ove informacije za Klix.ba je potvrdio načelnik Čelića Admir Hrustanović.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Poplave su Čelić pogodile i 17. svibnja ove godine, a tom prilikom je poplavljeno 20 kuća i uništeno je nekoliko mostova.