Andrea Vrljić, iz Mostara, na Danima mode u Sarajevu

Andrea Vrljić
Sarajevo će, zahvaljujući ovom tradicionalnom modnom događaju tijekom tri dana biti centar mode, vrhunskog dizajna i stila, a Vrljićeva navodi da je u posljednjih nekoliko mjeseci bila okupirana potragom za materijalima kako bi njene kreacije bile što kvalitetnije.

"Materijali su veoma zanimljivi. Dakle, radi se o laganim, rastezljivim print materijalima koji su poprskani zlatnom i srebrnom folijom. Sami po sebi su dovoljno interesantni, tako da je kroj haljina ostao nešto jednostavniji", kazala je ona.

Ipak, ističe, ne dozvoljava da to utječe na cijene haljina jer je svjesna krize, a isto tako i konkurencije velikih modnih brendova.

Odlika njenih haljina je to što dodatno naglašavaju žensku figuru, njenu samosvjesnost i hrabrost u modnom odabiru, bilo da se radi o poslovnom ili koktel izdanju.

"Smatram da svi stvaramo svoj stil. Mislim da je bitno da svako ima svoj stil, no u skladu s vremenom, naravno. I sama pratim modne trendove, no nisam osoba koja striktno nosi sve što je ‘in'. Volim otići na revije bh. dizajnera, vidjeti njihove kreacije i podržati ih", rekla je Vrljićeva.

Napomenula je da odmalena crta kreacije, siječe tkanine i pokušava stvoriti nešto novo, efektno i hrabro za sve dominantne žene koje žele izgledati drugačije.

"Nivea BH Fashion Week Sarajevo" biće održan u kongresnoj sali hotela "Holiday Inn", a organizatori ovog događaja su Udruženje manekena i modnih kreatora BiH.

Nezavisne novine