Ovih pet stvari nemojte raditi na prazan želudac

spavanje

1. Otići na spavanje praznog želuca

Svakako se treba suzdržavati od večernjeg ‘prejedanja' ili konzumiranja hrane neposredno prije odlaska na počinak, no to nipošto ne znači da morate izbjegavati večeru. Prakticirajte večernji obrok dva do tri sata prije odlaska u krevet, ako vas ipak uhvati iznenadna glad pred san popijte šalicu mlijeka ili pojedite jabuku.

2. Odlaziti u kupovinu namirnica

Kad gladni odlazite u nabavku namirnica, vaša percepcija onoga što vam treba bit će poremećena. Kupit ćete znatno više namirnica no što vam je potrebno jer osim gladnog želuca imate i ‘gladne oči'.

3. Piti alkohol

Ukoliko namjeravate konzumirati alkohol, svakako prethodno pojedite nešto jer će se u suprotnom alkohol brže apsorbirati i ‘udarati' na srce, jetru i bubrege.

4. Donositi odluke

Nikako ne treba donositi važne životne odluke na prazan želudac jer je velika vjerojatnost da ćete usred pritajene nervoze ili nedostatka energije donijeti krivu odluku i kasnije požaliti.

5. Svađati se

Kad ste gladni, to loše utječe na vaše raspoloženje i postajete čangrizavi. Nemojte se tada upuštati u žustre rasprave ili svađe jer ćete svakako reagirati burnije no inače, piše Večernji list.

Izvor: dnevno.hr