Ovaj je napitak superheroj u borbi protiv raka

lijek, čaj, napitak, začepljen nos, pomoć, za liječenje probavnih organa, čaj, divlja nana, peršin, cvijet kunice, ljekovito bilje, ljekovita svojstva, Celer, čaj, svojstva, lijek, zdravije srca, angina pectoris, stres, Opatica, Hildegard fon Bingen, Ljekoviti sirup, ljekovita svojstva, ljekovito bilje, čaj, detoksacija , kardiovaskularna vježba , porast bolesti, uzrok, jetra, namirnice, prirodni čistač, čaj, vrećice čaja
U obzir su uzeti i stilovi života koji su žene vodile. Pušačice i one koje su konzumirale alkohol nisu sudjelovale u ovoj analizi, a potrošaćice čaja mlađe su, obrazovanije te konzumiraju više voća i povrća, a ujedno se i više bave fizičkim aktivnostima.

Učinak ispijanja čaja ispitan je analizom navika ispijanja čaja kod 75 000 sredovječnih i starijih Kineskinja, a pitalo ih se piju li čaj i koju vrstu konzumiraju te u kolikoj količini, a većina kineskinja odgovorila je da piju zeleni čaj. Stručnjake je to dovelo do zaključka kako su žene koje su pile čaj minimalno tri puta tjedno dulje od pola godina imale 17 posto manji rizik razvoja svih vrsta raka probavnog trakta, a stupanj zaštite ovisio je o količini popijenog čaja.

One dame koje piju dvije do tri šalice čaja na dan mogu očekivati 21 posto manji rizik od raka, a zaštita je bila posebno očita po pitanju raka želudca i debelog crijeva. U obzir su uzeti i stilovi života koji su žene vodile. Pušačice i one koje su konzumirale alkohol nisu sudjelovale u ovoj analizi, a potrošaćice čaja mlađe su, obrazovanije te konzumiraju više voća i povrća, a ujedno se i više bave fizičkim aktivnostima.

Ovaj napitak inače sadrži polifenole koji su prirodna kemikalija koja sadrži katehine koji mogu inhibirati rak jer smanjuju oštećenje DNK i time sprječavaju rast ćelija raka.
"Za sve zbrojene vrste raka probavnog sistema, rizik je bio smanjen za 27 posto kod žena koje su redovno pile čaj barem 20 godina. Rizik od kolorektalnog raka bio je 29 posto niži kod osoba koje su dugo vremena pile čaj", rekla je Sarah Nechuta, voditeljica istraživanja objavljenog u stručnom časopisu American Journal of Clinical Nutrition.

dnevno.hr