Nemojte spavati s upaljenom klimom ili ventilatorom: Evo koje vas posljedice čekaju ujutro

 Nemojte spavati s upaljenom klimom ili ventilatorom: Evo koje vas posljedice čekaju ujutro
Temperature su se drastično podigle i obavljanje najnormalnijih stvari, pa i spavanje, postaje problematično. Mnogi od nas zato će pomisliti kako je dobra ideja upaliti timer na klimi ili imati ventilator upaljen cijelu noć.

Međutim, to može imati jake posljedice na zdravlje koje će vas zasigurno dočekati ujutro.

Stručnjaci objašnjavaju kako zrak zbog tih naprava dodatno cirkulira, a uz to cirkuliraju i pelud i prašina. Upravo zato će mnoge osobe sklone alergijama ujutro imati natečene oči i začepljeni nos.

"Kako se zrak miče o sobi, čestice lete i ulaze u vaše sinuse", objasnio je Mark Reddick za The Sleep Advisor. Posljedice može osjetiti i vaša koža, a najviše ona suha. "Stalni dotok hladnog zraka može dodatno isušiti kožu. S ovim mogu pomoći kreme i gelovi", dodao je, ali najpametnije je ugasiti klimu i ventilator.

Osobe koje često imaju upaljni ventilator znaju osjetiti grčeve i bolove u mišićima. To je još jedna posljedica konstantnog dotoka hladnog zraka na mišiče. Mišići se u tim uvjetima stisnu i zgrče kako bi se 'zaštitili.'

Radije investirajte u manje agresivne metode hlađenja prostora, spuštajte rolete na vrijeme i stavite zastore koji će blokirati sunce.

zivotistil.hr