Nekoliko jednostavnih trikova koji će pomoći da izbjegnete blagdansko debljanje

trikovi, prosinac, hrana za jelo
Kako biste, možda po prvi put u životu, izbjegli blagdansko debljanje, donosimo vam nekoliko praktičnih savjeta koje su pripremili stručnjaci sa Sveučilišta u Birminghamu.

Strategija izbjegavanja blagdanskog debljanja temelji se na tri stavke: svakodnevnom vaganju, svakodnevnoj rekreaciji i redovitoj prehrani.

"Svakodnevno vaganje pomoći će vam da ostanete fokusirani na cilj. No, ako vas svakodenvno vaganje uznemirava ili pak djeluje na vas tako da gubite motivaciju ili postanete opsjednuti vaganjem, u tim slučajevima ipka ne preporučujem ovu praksu", kaže dijetetičarka Martha McKittrick.

Upozorava i da svakodnevno vaganje nije preporučljiva opcija ni za osobe koje pate od poremećaja prehrane.

Njezina kolegica Nancy Farrel, glasnogovornica američke Akademije za nutricionizam i dijetu dodaje još jedan savjet koji je vrlo učinkovit za održavanje tjelesne težine, a glasi - redovita prehrana. Ona preporuča da za vrijeme blagdana ne mijenjate prehrambene navike u smislu da preskačete obroke kako biste se čuvali za svečanu večeru.

"Jedite redovito i ako je moguće, birajte laganiju hranu na zabavama", kaže Nancy.
"Držite se podalje od švedskog stola, ne pretrpavajte tanjur hranom i birajte mjesta na zabavi kraj osoba koje se hrane zdravo. Oni će vam pomoći da se pidržavate svog cilja", zaključuje.