Kako usporiti starenje: Postoji jedan sjajan trik i za žene i za muškarce

koža, retinol, kofein, spriječava bore, spriječava bore, zaglađuje bore, lučenje hormona, hormonalni poremećaj, razina hormona, starenje, menopauza, japanska maska, spriječava bore, recept, lice, beauty navike, starenje, beauty tajne, beauty navike

Muškarci i žene nemaju iste navike kada je riječ o prehrani i izboru svakodnevnih namirnica. Dok se ženama savjetuje prehrana s više kalcija i željeza, jači bi spol trebalo da češće konzumira namirnice bogate proteinima i kalorijama jer su zbog životnih navika podložniji oboljenjima od dama. Ljeto je idealno vrijeme da promijenite loše navike i uvrstite u jelovnik zdrave namirnice.

Muškarcima se preporučuje da što više jedu borovnice jer su bogate vitaminima A, B i C, kao i antioksidansima koji čuvaju mentalno zdravlje i mozak od oštećenja. Tamne bobice posebno su blagotvorne za srce i metabolizam kod muškaraca jer usporavaju starenje.

Redovno konzumiranje borovnica pripadnicima jačeg spola smanjuje rizik od pojave dijabetesa tipa 2, jer pomaže u regulaciji razine šećera u krvi, a bogate su i vlaknima i proteinima.

Muškarcima se savjetuje da iz svakodnevne prehrane izbace pekarske proizvode zato što obiluju transmastima koje su štetne za krvožilni sustav.

dnevno.hr