Kako preživjeti mamurluk

mamurluk, lijek, mamurluk, lijek, alkohol, žene, alkohol, mučnina, mamurluk, glavobolja, lijek, mamurluk, alkohol, namirnice, jutro, umor, stres, mamurluk, alkohol, piće, mamurluk, namirnice, liječenje, mamurluk, alkohol, alkoholizam, mamurluk, autobus, mamurluk, mamurluk, protiv mamurluka, lijek, mamurluk, protiv mamurluka, tipovi, stanja, mamurluk, protiv mamurluka, klinika, protiv mamurluka, kava alkohol mamurluk, mamurluk, Nova godina, namirnice, protiv mamurluka, mamurluk, kava alkohol mamurluk, alkohol, alkoholizam, mamurluk, pijanstvo, parada pijanstva, vrste, profesori, profesorice, iskustvo, alkohol, mamurluk, protiv mamurluka, protiv mamurluka, mamurluk, pića, žene, alkohol, blagdanski mamurluk, mamurluk, protiv mamurluka, protiv mamurluka, mamurluk, kava alkohol mamurluk, mamurluk, protiv mamurluka, blagdanski mamurluk, mamurluk, blagdanski mamurluk, kava alkohol mamurluk, protiv mamurluka, mamurluk, protiv mamurluka, blagdanski mamurluk, doček Nove godine, mamurluk
Usprkos svim pričama, činjenica je da za mamurluk ne postoji lijek, ali određene mjere prevencije mogu znatno pomoći u izbjegavanju oštre i neugodne glavobolje i ostalih nuspojava. Alkohol, koji se još naziva i etanol, spoj je koje organizam nevjerojatno brzo apsorbira.

Unosom veće količine alkohola u tijelo, jetra može preraditi samo manju količinu, a neprerađeni ostatak alkohola šteti našem tijelu. Usto, alkohol ubrzava gubitak vode, što može dovesti do dehidracije, iritira želučanu stjenku izazivajući mučninu te povećava razinu šećera u krvi, što potiče glavobolju.

Dok neki u borbi protiv mamurluka preporučuju gutljaj vode i dva ibrufena prije spavanja, drugi preporučuju cjelodnevno

Većina ljudi pogrešno smatra da će slatko gazirano piće biti od pomoći, međutim, ugljični dioksid ubrzava put alkohola do mozga, a šećer u tim pićima pojačava mamurluk idući dan. Stoga se preporučuje izbjegavanje miješanja alkohola sa slatkim i gaziranim pićima.

Ono što većini pomaže u smanjenju intenziteta mamurluka je čaša obične vode te domaći fini doručak. Međutim, podnošenje posljedica pijenja alkohola smanjuje se s godinama, tako da je starijim osobama sve teže nositi se s mamurlukom.

Nažalost, ni liječnici se ne znaju nositi s alkoholom bolje od drugih, stoga u rukavu ne skrivaju nijedan čudotvoran trik. Mamurluk se jednostavno ne može spriječiti, osim potpunom apstinencijom, što nekima nije jednostavno.

Sitnice koje pale i mogu dan nakon tuluma učiniti podnošljivijim su obavezan objed prije pijenja alkohola i izbjegavanje konzumacije tamnih alkoholnih pića kao što je crno vino i razni viskiji.

Ukoliko vam je teško pratiti koliko i što pijete, koristan savjet je da se ograničite na jedno alkoholno piće po satu. Koristan savjet je i uzimanje paracetamola za glavobolju umjesto aspirina, koji može dodatno iritirati želudac.

Za glavobolju i općenito loš osjećaj nakon neprospavane noći odličan je i voćni sok te med koji će tijelu pomoći da bolje i brže razgraditi uneseni alkohol, kao i lagana nemasna hrana koja neće dodatno nadraživati želudac i probavu.

izvor: tportal