Zbog pretrage ćelije heroin sakrila u vaginu, pa joj drogu u bolnici vadio ginekolog

heroin, heroin, vagina, zatvor, bilice
...u zatvoru nalazi zbog presude za krijumčarenje iste droge iz BiH u Hrvatsku, a prema kojoj je osuđena na tri godine zatvora.

Brigita je doznala da čuvari pretražuju ćelije u potrazi za narkoticima te se odlučila na radikalan potez! Vrećicu s "pizom" heroina sakrila je u - vaginu, a kad su čuvari došli do njezine ćelije, pravila se kao da ne zna što traže. No, budući da su oni imali informaciju da bi droga mogla biti baš kod nje, odveli su je u splitsku bolnicu gdje je ginekolog iz nje izvadio vrećicu s drogom, piše slobodnadalmacija.

Ona je sama čuvarima kazala da je heroin našla na hodniku ispred ćelije te da ju je, zato jer je ovisnica na odvikavanju, pronalazak vrećice s drogom "zaintrigirao". Budući da drogu nije odmah konzumirala, odlučila je sačuvati je "zlu ne trebalo" te ju je, kako je rekla, sakrila u "mačkici".

Brigita se jučer trebala pojaviti na saslušanju kod općinskog državnog odvjetnika u Splitu zbog kaznenog djela posjedovanja droge. Nije se pojavila jer je, kako nam je pojasnio njezin branitelj Borivoje Milošević, poziv poslan njoj osobno na adresu zatvora, a istodobno o tome nije obaviještena Uprava zatvora.

Brigita je, inače, osuđena na tri godine zatvora zbog toga jer je sa Željkom B. (51) iz Zagreba u siječnju ove godine iz BiH u Hrvatsku prokrijumčarila 94,27 grama heroina kako bi ga dalje preprodali.

Drogu su nabavili u Mostaru, a Željko je granicu prešao u svom golfu 3, dok se Brigita u Hrvatsku vratila autobusom. On ju je 12. siječnja, oko 21.30, čekao u vozilu kod trgovačkog centra "Studenac" u Imotskom, no tu su ih presreli policajci i uhitili.