Zahvaljujući debaklu Škotske Borat je ponovno postao hit

reprezentacija Škotske, Škotska, Borat
Reprezentacija Škotske počela je kvalifikacije za Euro 2020. jednim od najgorih poraza u povijesti - u Astani su s 3:0 izgubili od Kazahstana.

Škotska nije bila u najjačem sastavu, ali visoki poraz od 117. reprezentacije svijeta po Fifinom renkingu ipak je velika sramota.

Radi se u reprezentaciji koja je u Ligi nacija uspjela pobijediti samo Andoru i to na domaćem terenu, dok su na gostovanju odigrali 1:1. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji osvojili su tek tri boda (tri remija) i zabili svega šest golova; bodovni učinak izjednačili su samo u utakmici protiv Škotske, a ni onaj golgeterski nije daleko.

Logično je bilo da će ovakav debakl pokrenuti lavinu reakcija na društvenim mrežama. Poraz su jedva dočekali Englezi, koji su dobili priliku za osvetu i podbadanje starih rivala zbog SP-a u Rusiji.

Škoti se sprdaju na svoj račun: "Eto zašto toliko pijemo"
Tada su Škoti zdušno navijali za bilo koju momčad koja je igrala protiv njihovih ''starih neprijatelja'' - Auld Enemies, kako nazivaju ljute rivale - a pobjedu Hrvatske u polufinalu doživjeli su gotovo kao svoju.

Međutim, nisu samo Englezi ti koji se sprdaju sa Škotima - čine to i sami Škoti. Uostalom, što im preostaje nakon takvog poraza? ''Je li čudno što toliko pijemo u ovoj državi'', upitao se jedan korisnik Twittera i dobio brojne reakcije odobravanja.

Internet su preplavile brojne urnebesne reakcije, a u fokus se vratio Borat, lik iz istoimene komedije kojeg je stvorio britanski komičar Sacha Baron Cohen. Čini se da je mnogima prva asocijacija na Kazahstan i dalje ovaj urnebesni filmski lik, pa je 13 godina nakon premijere Borat, zahvaljujući teškom debaklu Škotske, ponovno postao hit.

Na sve ovo nadovezala se i bizarna izjava izbornika Alexa McLiesha, koji je rekao da su dobro počeli iako je već u 10. minuti bilo 2:0. Mnogima je inspiracija i napeta politička situacija oko Brexita; jedan je korisnik Twittera tako sugerirao Theresi May da zaposli McLeisha kao voditelja pregovora jer je ''uspio Škotsku izbaciti iz Europe u samo 90 minuta.''