Sam svoj kuhar: Pet trikova kako od starog mesa dobiti mekane i sočne odreske

Posušje, rostilj, rostilj, savjeti, praznik rada, hrana za jelo, način ishrane, rostilj, rostilj, kako pripremiti dobar roštilj, praznik rada, rostilj, trikovi, čišćenje, rostilj, dobro ispeći, 1 maj, meso, kako pripremiti dobar roštilj, rostilj, kako pripremiti dobar roštilj, rostilj, meso, priprema, rostilj, roštilj tava, kako pripremiti dobar roštilj, svinjski kotlet, priprema, savjeti, recept, Jamie Oliver, trikovi, priprema roštilja
Da vam se to ne bi događalo, odnosno da bi meso bilo mekano i sočno nakon pripreme, posegnite za nekim trikovima. Oni će čak i meso stare krave pretvoriti u fini odrezak. Vjerovali ili ne, pomaže čak i cola.

Ove namirnice će omekšati meso:

Voće Za omekšavanje mesa su odlični ananas, jabuka, kruška i mango. Ako je potrebno, ogulite voće, a zatim ga narežite na tanke kriške. Meso prekrijte kriškama voća i neka se tako dinsta ili peče u pećnici. Voćni sokovi će omekšati meso.

Rižino vino Pripremite marinadu od malo rižinog vina, maslinovog ulja te naribanog luka i jabuke. Meso stavite u ovu marinadu i ostavite u hladnjaku preko noći. Osim što će dobiti nevjerojatan ukus, bit će mekano kao puter.

Cola ili Pepsi Cola Napitci su odlični za omekšavanje mesa prije prženja, posebno ako se radi o debelim šniclama. Sve što trebate napraviti je ostaviti meso u Coli ili Pepsiju deset minuta. Potom ga izvadite da se osuši i pržite u ulju uz dodatak crnog bibera. Bit će odlično.

Limun Mariniranje mesa u limunovom soku u trajanju od pola sata prije pripreme je dovoljno da ga omekša.

Ocat Možete koristiti i ocat, ali u tom slučaju meso bi u njemu (zapravo u marinadi na bazi octa) moralo stajati preko noći kako bi dovoljno omekšalo, otkriva Bright Side.