Učiteljica se ubila zbog golih fotki na Facebooku

Facebook, samoubojstvo, Facebook, Facebook, Facebook, prevara, virus, Facebook socijalna mreža, oprez, Facebook socijalna mreža, novina na FB, dislike, na društvenim mrežama, društvene mreže, Facebook, špijuniranje, brisanje, faceboook, emocije, dislike, like, Facebook socijalna mreža, poruke, Facebook socijalna mreža, djeca, profil, Facebook, like, Facebook, zarada, Facebook, Facebook socijalna mreža, Facebook fenomen, faceboook, Facebook socijalna mreža, Facebook at Work, Facebook fenomen, Facebook, Facebook socijalna mreža, Facebook socijalna mreža, Facebook fenomen, Facebook socijalna mreža, objava na facebooku, status na facebooku, Facebook fenomen, objava na facebooku, Facebook, Facebook fenomen, Facebook socijalna mreža, blokada, Hercegovina, Facebook

Učiteljica Emma Jones pronađena je mrtva nakon što je njezin dečko na Facebook stavio fotografije na kojima je ona gola. Sumnja se na samoubojstvo, pišu britanski mediji.

Britanska učiteljica iz Cearphillyja na jugu Walesa, stara 24 godine, radila je u međunarodnoj školi u Abu Dhabiju. S obzirom da se nalazila u muslimanskoj zemlji, uplašila se da bi zbog tih golišavih fotografija mogla završiti u zatvoru.

Pred sudom u Cardiffu je rečeno da je Emma popila otrovno sredstvo za čišćenje dok je pakirala stvari kako bi se vratila u Veliku Britaniju. Louise Rowlands, njezina majka, pred sudom je izjavila kako je njezina kćer bila jako rastresena nakon što je njezin bivši dečko Jamie Brayley njezine golišave fotografije postavio na popularnu društvenu stranicu.

Bojala se da će završiti u zatvoru

- Priključio je USB stick na računalo s kojeg je prekopirao nedolične Emmine fotografije - rekla je 41-godišnja majka. Ona je sudu također ispričala kako je Brayley uz objavljene slike napisao kako jedan muškarac zaposlen u školi njezinu kćer optužio za prostituciju.

Emma Jones, koja je diplomirala na sveučilištu u Greenwichu, u spomenutoj je školi radila od 2008. godine. Ondje je predavala osmogodišnjacima. Međutim, problemi su nastali nakon što je jedan od zaposlenika škole po imenu George, koji je radio u informatičkom odjelu, vidio sporne Emmine fotografije na internetu. Emma se bojala da bi George mogao fotografije proslijediti vlastima.

- Emma i George se nisu nimalo dobro slagali. Rekla je da mora otići odande - ispričala je Louise. Dodala je da joj je kćer rekla kako se boji da bi čak mogla završiti u zatvoru jer se sve dogodilo u arapskoj zemlji sa strogim zakonima. Emma je plakala cijelo vrijeme, osjećala se jako loše, pa ju je majka pozvala da se vrati kući u Veliku Britaniju.

- Rekla sam joj: "Što god da je posrijedi, ne može biti tako loše. Samo se vrati kući" - ispričala je Louise.

Međutim, Emma nije mislila da je to tako jednostavno.

- Ne mogu napustiti zemlju, bacit će me u zatvor - odgovorila je Emma majci.

Iranska učiteljica Mona Moshki, Emmina cimerica, tvrdi da se Emma i njoj ispovjedila. Upravo je 29-godišnja Mona bila ta koja je pronašla Emmino mrtvo tijelo. Odmah je pozvala hitu pomoć, ali oni joj nisu uspjeli pomoći. Emmina se putovnica nalazila u njezinim trapericama dok je njezina odjeća ležala na krevetu, spremna za pakiranje.

Mrtvozornik misli da je riječ o nesreći

Brayley, koji radi kao informatički savjetnik, Louisine je tvrdnje nazvao "fantazijama". Priznao je da je upotrijebio Emmino računalo ali je zanijekao da je s njega skinuo njezine fotografije.

- Emma mi nikad nije slala svoje nedolične fotografije. Ona nije bila takav tip osobe - izjavio je Brayley.

Forenzičar Thomas Hockey je obavio autopsiju koja je potvrdila da je uzrok Emmine smrti doista konzumacija otrovne tekućine.

Mrtvozornik Thomas Atherton smatra da Brayley nije odgovoran za Emminu smrt. Također je rekao kako ne vjeruje da je posrijedi samoubojstvo, jer je moguće da je ona zabunom popila tekućinu iz neoznačene boce jer je mislila da je riječ o vodi.

- Emma je iz nekog razloga mislila da će biti uhićena i zatvorena. Odlučila je da je najbolje da napusti Abu Dhabi i da se vrati kući. Odjeća joj je bila izvađena, a putovnica u džepu. TO ne radi netko tko razmišlja o samoubojstvu - rekao je Atherton.

Louise je ispričala kako je njezina kćer bila jako sretna i samo je htjela uživati u svojemu životu. Pogotovo je obožavala raditi s djecom jer ju je to ispunjavalo. - Jedna od njezinih izreka je bila: "Postoje oni koji govore i oni koji rade". Ona bila jedna od onih koji rade - ispričala je majka.

javno.com